Eskilstunacupen hoppas på rekord – tar hjälp av Prodell

Tidigare i år genomfördes den första upplagan av Eskilstunacupen. När arrangörsklubbarna nu laddar för uppföljaren 2024 tar de hjälp av ex-allsvenske Viktor Prodell som blir cupgeneral.

Förre utlandsproffset Viktor Prodell blir cupgeneral för en ungdomsturnering i Eskilstuna.

Förre utlandsproffset Viktor Prodell blir cupgeneral för en ungdomsturnering i Eskilstuna.

Foto: Aram Rajab/Bildbyrån

Fotboll2023-09-25 18:32

I april gick startskottet för Eskilstunacupen och efteråt kunde arrangörsklubbarna IFK Eskilstuna, Kvicksunds SK och Skogstorps GoIF konstatera att hela 285 lag deltog.

Efter succén är förhoppningen nu att ungdomsturneringen – som är öppen för flickor och pojkar i åldrarna 7–14 år – ska fortsätta att växa. Därför är det nu hög tid att sikta in sig på Eskilstunacupen 2024 med speldatumet 12–14 april.

– Vi har inte något uttalat mål för 2024 ännu men personligen tycker jag att vi bör hamna på runt 350 lag, säger IFK:s Jaan Kuutmann.

I början av oktober öppnar anmälningarna till den andra upplagan men redan nu välkomnas en ny medarbetare i Eskilstunacupens styrgrupp, det tidigare Belgien-proffset Viktor Prodell.

35-åringen, som började sin fotbollsbana i Triangelns IK, avslutade i fjol en lång fotbollskarriär efter spel i City, Åtvidaberg, Mechelen, Elfsborg, Örebro SK, Ho Chi Minh FC och Västerås SK.

Viktor började sin deltidstjänst för några veckor sedan och tillsammans med Eskilstunacupens styrgrupp ska han arbeta för att göra ungdomsturneringen till ett lyckat event.

– Jag vet själv när man var liten, att spela cup var det bästa man visste, säger Viktor Prodell som även ska arbeta med den sportsliga verksamheten och marknadsfrågor i IFK Eskilstuna.

– Det här är verkligen något jag brinner för. Det känns jättekul att få kunna bidra med det jag kan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!