Eskilstunafostrade högerbacken lämnar Kalmar

I augusti skrev den 24-årige ytterbacken ett kortidskontrakt med Kalmar men nu står det klart att han lämnar den allsvenska klubben.

Jesper Manns i duell med AFC Eskilstuna:s Adi Nalic när lagen möttes i början av oktober.

Jesper Manns i duell med AFC Eskilstuna:s Adi Nalic när lagen möttes i början av oktober.

Foto: Patric Söderström

Fotboll2019-11-20 13:04

Under onsdagen offentliggjordes det att Jesper Manns lämnar Kalmar.

Manns och mittfältaren Alexander Jakobsen lämnar föreningen då deras kontrakt löper ut. Båda spelarna kom till Kalmar i somras och bidrog under hösten till att laget klarade det allsvenska kontraktet via kval mot Brage. 

Den Triangelnfostrade ytterbacken har sedan han lämnade Eskilstuna City 2012 gjort två säsonger i Jönköpings Södra och därefter fem säsonger i Elfsborg. Det två sista åren i Boråsklubben blev dock inte riktigt vad han tänkt sig då han genomgått flera skador. Det gjorde att han missade halva förra säsongen och noterades bara för sex framträdanden.

Fotbollsäsongen 2019 började i Elfsborg men efter att han haft svårt att ta plats i startelvan lämnade han Borås Arena för Kalmars Guldfågeln Arena i början av augusti. 

Efter ett inhopp mot Viktor Prodells Örebro (1–1) startade han åtta matcher i rad innan han bänkades igen. Därefter blev det bara en kort inhopp i den sista matchen mot Sirius (0–3) där det blev klart att Kalmar tvingades kvala sig kvar mot Brage. Efter seger med totalt 4–2 i kvalet stannar laget i högsta serien, men det blir utan Jesper Manns som nu får leta sig vidare. 

Totalt blev det tio allsvenska matcher med Kalmar för den kvicke ytterbacken.

– Vi vill rikta ett stort tack till båda spelarna för deras insats under hösten och önskar dem lycka till i deras fortsatta spelarkarriär, skriver föreningen på sin hemsida.

Vi har sökt Jesper Manns för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!