Eskilstunaprofilen får toppjobb i mästarklubben

Eskilstunaprofilen Emelie Lundberg får ett toppjobb i svensk fotboll. Den förra United-målvakten blir sportchef för storkubben Rosengård. "Jag är stolt och hedrad", säger Lundberg.

Emelie Lundberg från Eskilstuna har fått ett toppjobb inom svensk fotboll.

Emelie Lundberg från Eskilstuna har fått ett toppjobb inom svensk fotboll.

Foto: Tobias Sterner

Fotboll2024-10-18 20:33
undefined
Emelie Lundberg in action.

Therese Sjögran lämnar efter många år och flyttar, enligt uppgifter, till Manchester City. Då har Rosengård, som redan säkrat ett nytt SM-guld efter att ha vunnit sina samtliga 23 matcher hittills i årets allsvenska, gjort klart med en ny sportchef. Och det blir Emelie Lundberg, målvaktsikon i Eskilstuna United, som tar över rollen i Malmöklubben.

– FC Rosengård har alltid varit en framgångsrik klubb med 14 SM-guld och Champions League spel under många år. Det är en klubb som alltid imponerat på mig och jag är stolt och hedrad att få ta över rollen som sportchef där Therese Sjögran tillsammans med Erling Nilsson byggt upp något enormt de senaste tio åren. Jag har sett på nära håll hur klubben under 2024 arbetat hårt för att åter ta hem ett SM-guld, säger Lundberg till Rosengårds hemsida.

– Jag är otroligt ödmjuk inför min kommande uppgift och det kommer bli en härlig utmaning som jag är beredd att ta mig an. Jag ser fram emot att få påbörja mitt arbete.

undefined
Emelie Lundberg var en del av det här stjärnspäckade Unitedlaget som tog emot Rosengård i juni 2016. På bildens syns, förutom Emelie: Mimmi Larsson, Nathalie Björn, Glódís Perla Viggósdóttir, Frida Svensson (numera Skogman), Louise Quinn, Olivia Schough, Petra Larsson, Ingrid Schjelderup, Annica Svensson (numera Barsley) och Malin Diaz.

Emelie är redan idag en del av teamet som assisterande tränare i Dam B. Hon har även arbetat på den kommersiella delen av verksamheten sen hon anslöt till klubben. Efter spelarkarriären har Lundberg varit tränare, bland annat på ungdomslandslagsnivå. Hon har även gedigen utbildningsbakgrund inom sports management och har varit helhetsansvarig för akademin i KIF Örebro.

– Sen Emelie kom in i FC Rosengård har hon gjort stort avtryck oavsett ansvarsområde. För oss är det ett självklart val att det ska vara Emelie som tar över efter Therese. Emelie har stor fotbollserfarenhet och arbetat med flera roller i föreningslivet vilket ger en mycket bra grund att stå på som ny sportchef i FC Rosengård, säger klubbchefen Joel Sandborg.

16 november tillträder Emelie Lundberg sin nya tjänst.

På Lundbergs meritlista finns bland annat över 170 matcher för Eskilstuna United som hon tagit ett allsvenska silver med och fått representera i Champions League. Emelie fanns även med i den svenska truppen som tog OS-silver i Brasilien 2016.

undefined
Amanda Ilestedt, då i Rosengård, och Emelie Lundberg i en duell i en allsvenska match 2017.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!