Samtalen om att äga en fotbollsklubb föddes redan när han var rådgivare åt tränarikonen Sven-Göran Eriksson.
Nu nästan 15 år senare, efter samtalen med "Svennis", hoppas Magnus Roos att han ska få checka av det som många andra fotbollsintresserade bara har i sin vildaste fantasi – att likt dataspelsmanér ta över och föra sitt lag till spel i Europa där slutdestinationen är Champions League.
– Det är det som är målet. Att få vara med och skapa sina egna drömmar är riktigt spännande, säger Eskilstunaprofilen.
Magnus Roos växte upp i stadsdelen Slagsta och hans resa tog fart redan 1988 efter ha avslutat sina studier på både Stockholms och Lunds universitet.
Det var då han fick chansen att jobba hos den kända företagsledaren Peo Wester med allt från sponsring till event inom sportindustrin. Uppdragen har sedan dess avlöst varandra – både nationellt och internationellt – där nyfikenhet, förmågan att lyssna och vara anpassningsbar tagit honom långt i en bransch som han aldrig velat lämna.
Runt millennieskiftet tog Magnus bland annat hand om posten som vice ordförande i IFK Eskilstuna.
Kärleken till fotboll gjorde att han däremellan, hösten 2000, även bildade klubben IF Blå tillsammans med sina bröder Martin och Morgan. Laget, som innehöll flera tidigare IFK-profiler, tog sig upp från division sju till Sörmlandsfyran på bara tre år.
Och som avslutning på tiden i IFK var han med i början av Sebastian Larssons försäljning till Arsenal.
Men utanför Eskilstuna har det hänt så mycket mer.
Magnus Roos har genom åren arbetat i 53 länder och listan på kunder kan göras lång. Erfarenheterna inom idrottsrättigheter och sponsringsavtal har gjort att han fått nöjet att arbeta med högprofilerade projekt som Volvo Ocean Race, Formel 1, UEFA, FIFA, VM i handboll och ishockey samt EM i fotboll – bara för att nämna några.
Och för att droppa ett par fotbollsklubbar som använt sig av Roos tjänster räcker det gott med AC Milan, Real Mallorca och Leicester FC. Nämnda Real Mallorca var också ett lag han lockade till Tunavallen för en uppvisningsmatch mot Djurgården sommaren 2010, något Magnus minns med värme.
– Michael Laudrup var tränare för laget och jag kommer ihåg att det var en fantastisk match och många stannade kvar på innerplan efter slutsignalen.
Det var just i samband med Sven-Göran Erikssons tid i engelska Leicester som Roos fick nära kontakt med Sveriges genom tiderna största tränarprofil som tidigare i år dessvärre gick bort efter en tids sjukdom.
– Vi hade nöjet att lära känna varandra under en fotbollsturnering 2011 som hette Fotboll Trophy. Jag hjälpte honom sedan med hans bokprojekt och var även rådgivare åt honom under hans tid i Kina. Jag har verkligen fått jobba med en fantastisk person i över tio år. Sedan dess har vi varit goda vänner och det är tråkigt att han gick bort så tidigt.
Under samma period var Magnus Roos också flitigt involverad i ett 50-tal internationella fotbollsövergångar för bland andra Marcus Berg och John Guidetti.
Men snart ville han ta sig an större uppgifter.
Tillsammans med fem affärskollegor i branschen började de leta efter en fotbollsklubb att ta över.
– Vi var faktiskt och tittade på klubbar i England och Belgien som är ägda av aktiebolag och där man inte har ägandet av 51-procentsregeln för medlemmar som i Sverige. Samtidigt som vi tyckte att det var intressant att försöka hitta en klubb och vara del av sportindustrin kan man väl rent affärsmässigt säga att marknaden för fotboll internationellt bara växer.
Då dök det upp ett alternativ på lilla Gibraltar som är beläget på den södra delen av Iberiska halvön.
Med sina drygt 40 000 invånare rankas nationen på plats 197 (!) i fotbollsvärlden – efter land som Macau och Cayman Islands. Och för att förstå hur litet Gibraltar är når landgränsen mot Spanien en sträcka på 1,2 kilometer vilket är som att ta sig från Fristadstorget till Klosters kyrka fram och tillbaka.
– Vi undersökte förutsättningarna att ha en klubb där och blev väl lite lockade av både sol och värme. För det är lite enklare att rekrytera duktiga fotbollsspelare som vill lira i kortbyxor och t-shirt året om jämfört med att vara i kalla Norden.
– Och intresset för fotboll på Gibraltar är stort. För ska man sätta lite dimension på det hela så är det lite som att alla i Torshälla skulle gilla fotboll och att det bästa laget spelar Champions League-kval, säger Magnus och skrattar.
Redan hösten 2021 köpte de 25 procent av Europa Point FC – en klubb som spelar i den inhemska högstaligan.
Ett år senare uppmärksammades det i flera medier att ett svenskt konsortium köper resterande del och därmed blir huvudägare till klubben.
Och såklart var det killen från Slagsta och hans kollegor som var delaktiga i hela den affären.
– Vi kom till en förening som var ganska nedgången när det gällde den sportsliga och administrativa sidan. Det var allt från datasystem och rutiner till att forma en kultur som var framåtsträvande, säger Magnus Roos som sedan dess har intagit rollen som klubbdirektör.
Efter två år som svenskägd klubb kanske det inte är så konstigt att Europa Point har sex blågula spelare i truppen.
– Vi har haft svårt att övertyga vissa nationaliteter, exempelvis gibralteserna. Men vi tror mycket på att bygga en kultur som prioriterar hårt arbete, lagkänsla och lojalitet. Det är såklart lite klassiska värden som finns inom svensk fotboll. Men vi tror på hårt jobb i 90 minuter, säger Roos som lyfter fram spelande tränaren Martin Falkeborn, med en bakgrund i allsvenska BP, som ett tydligt exempel och som nu gör sin tredje säsong i Europa Point.
– Han kännetecknar allt klubben står för. Under vår första säsong hade vi egentligen ingen möjlighet att implementera vår strategi. Men förra säsongen kom vi, de facto, fyra. Vi hade ett väldigt bra lag under våren och lyckades nästan nå en Europaplats.
Enligt honom håller ligan Superettannivå, däremot skulle – Gibraltars svar på Malmö FF – Lincoln Red Imps hävda sig bra i Allsvenskan.
– Förmånen på Gibraltar är att vinnaren i serien spelar Champions League-kval, tvåan och trean får spela Conference League. Och att vi, under vår andra säsong som vi driver en klubb, bara var några poäng från att spela i Europa är helt otroligt. Det är väldigt unikt.
Trots att säsongen 2024/25 börjat svagt för Europa Point, som inte ska förväxlas med seriekollegan Europa FC, är målsättningen när skadeläget ljusnat att blanda sig i toppskiktet igen.
Dock anser Magnus Roos att klubben generellt sett ligger aningen före deras planering.
– Vi räknade inte med att kriga om en plats i Conference League redan förra året. Det kändes overkligt. Vår uppfattning är ändå att det i varje fall tar fem till sju år att bygga en klubb som är redo att boxas med Gibraltars bästa lag. Vi är en klubb som har runt 150 spelare tillsammans med våra sex ungdomslag i föreningen. Men vi tar steg för steg. Självfallet, som i all annan idrott, vill vi vara överst på pallen en vacker dag. Sedan får vi se när den inträder.
Men så finns det en del utmaningar på halvön.
Deras hemmaborg Victoria Stadium, som även är landets nationalarena, tar in 5 000 åskådare. Utöver Europa Points verksamhet delas den med två grannklubbar inom två helt andra sporter.
– Ibland har vi det lite tufft med att få till några träningstider då de andra två stora sporterna på halvön är cricket och rugby. Vi har ibland avslutat träningen runt midnatt för att det inte finns några andra lediga tider. Det är lite annorlunda villkor här än vad det är i Eskilstuna där det finns många fina fotbollsplaner. Vi har tre (!) planer här på Gibraltar.
– Men det är faktiskt förbundet här som prioriterar vilka som får träna. De utgår från landslaget på dam- och herrsidan, därefter kommer övriga lag och så är förutsättningarna här.
Insikten att det tar tid att nå de stora scenerna talar för att satsningen med Europa Point – som i år firar tio år som klubb – blir Magnus Roos sista kapitel i hans fotbollshistoria.
– Jag fyller 65 år om fyra år. Då spelar klubben förhoppningsvis Europa-spel och får man då höra Champions League-sången – då är det dags att lägga av ...
Har tanken aldrig slagit dig att du vill ta hand om en svensk klubb?
– Man ska aldrig säga aldrig. Men som det känns nu tror jag att Europa Point är mitt slutgiltiga projekt.
Var ser du dig om fyra år?
– Jag känner mig trygg både utomlands och hemma i Sverige. Vi får se vad övriga i familjen vill. De har varit schyssta och ställt upp på det här sista äventyret men vill de hem, åker vi hem. Vill de stanna, stannar vi. Jag är flexibel.
Även om Magnus Roos bor växelvis i Sverige och Spanien följer han idrotten i Eskilstuna.
Speciellt IFK Eskilstuna.
Och ambitionen är att ge tillbaka något till hans tidigare klubb.
Planen är att bjuda ner någon IFK-spelare för att testa på miljön med Europa Point och en som är på radarn, enligt Roos, är mittbacken Carl Wärme.
– Vi har även haft lite koll på Joel Hedström som nu är i Umeå. Men tanken är att bjuda ned någon IFK-spelare redan i januari. Förhoppningen är också att få till ett samarbete så årets IFK-pojke får komma ner och träna en vecka med ett av våra ungdomslag.