Felicia Rogic om sitt svÄra beslut

Felicia Rogic och hela Eskilstuna United gjorde en enormt bra höst i Allsvenskan. Men om 26-Äringen spelar vidare i klubben ÄterstÄr att se. "Det blir ett tufft beslut som jag fÄr fatta runt Ärsskiftet", sÀger hon.

UnitedstjÀrnan Felicia Rogic har en mycket bra sÀsong bakom sig i Allsvenskan men om det blir en fortsÀttning 2020 ÄterstÄr att se.

UnitedstjÀrnan Felicia Rogic har en mycket bra sÀsong bakom sig i Allsvenskan men om det blir en fortsÀttning 2020 ÄterstÄr att se.

Foto: Anders Nilsson

Fotboll2019-10-30 05:59

I september blev det klart att Felicia Rogics man Filip efter nĂ€stan tre sĂ€songer lĂ€mnade Örebro SK för spel i ryska ligan.

Flyttlasset gick till Odenburg i södra Ryssland inte lÄngt frÄn Kazakstan. Staden har runt 500 000 invÄnare och dÀr har Eskilstunakillen Rogic nu hunnit spela ett antal matcher och balnd annat svarat för ett mÄl.

Samtidigt har hans fru Felicia gjort en kanonsÀsong i Eskilstuna United. Efter en knackig vÄr klÀttrade Eskilstunatjejerna till en slutlig fjÀrde plats.

– Efter VM-uppehĂ„llet gick det jĂ€ttebra för bĂ„de mig och laget. Vi har verkligen jobbat hĂ„rt för att fĂ„ ihop det och det var kul att vi lyckades sĂ„ bra pĂ„ hösten. Vi kĂ€nde hela tiden att vi Ă€r för bra för att ligga i botten, sĂ€ger Felicia.

Är det hĂ€r din bĂ€sta sĂ€song sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt, tycker du?

– Ja, det mĂ„ste jag sĂ€ga. Det har varit kul att spela.

United avslutade sĂ€songen i lördags genom att spela 1–1 mot VĂ€xjö sedan Felicia stĂ„tt för Eskilstunas mĂ„l.

Nu trÀnar laget nÄgra veckor till innan det blir ledigt ett tag frÄn den kollektiva trÀningen.

DÄ ska Felicia Rogic Äka till Filip i Ryssland och fundera över framtiden nÀr det gÀller hennes fotbollsspelande.

– Jag vill ju gĂ€rna fortsĂ€tta. Jag kĂ€nner mig verkligen inte fĂ€rdig. Samtidigt Ă€r det ett tufft beslut eftersom jag och Filip vill vara tillsammans.

Vad vet du om stan Filip flyttat till?

– Ingenting egentligen. Filip har inte direkt hunnit se sig om sĂ„ mycket heller utan det handlar mest om fotboll. Men jag Ă€r jĂ€ttespĂ€nd pĂ„ att komma dit sĂ„ snart allt Ă€r klart med visum och annat som mĂ„ste fixas först.

Finns det nÄgot bra damlag i Odenburg eller i nÀrheten som du kan spela med om du vÀljer att lÀmna United?

– Nej, det verkar inte finnas nĂ„got lag för mig dĂ€r borta. I sjĂ€lva Odenburg finns det definitivt inget.

Hur gÄr ditt snack med United om fortsÀttningen?

– De har stor förstĂ„else för min situation. Samtidigt kan jag ju inte dra ut pĂ„ det hĂ€r hur lĂ€nge som helst. United vill ju fĂ„ klart med lagbygget och de vill gĂ€rna att jag stannar. Och jag Ă€r som sagt sugen pĂ„ att fortsĂ€tta och vara med pĂ„ resan dĂ€r vi jobbar vidare pĂ„ det vi fick ihop efter sommaruppehĂ„llet.

NÀr rÀknar du med att bestÀmma dig?

– Vi har inte satt upp nĂ„gon tidsgrĂ€ns för nĂ€r jag ska ta beslutet. Men nĂ„gonstans kring Ă„rsskiftet bör det vara klart. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!