Förklaringen till höga smällarna: Syrianska firade seriesegern

Många Eskilstunabor uppmärksammade höga smällar i Fröslunda under söndagseftermiddagen. Förklaringen? Syrianska firade avancemanget till Division 2. "Jag såg inte att polisen var här, men fyrverkerierna såg jag", säger Syrianskas lagkapten Emil Skogh efter matchen.

Emil Skogh är lagkapten för Syrianska.

Emil Skogh är lagkapten för Syrianska.

Foto: Fanny Juhlin

Fotboll2024-10-06 17:01

Under söndagen spelade Syrianska sin sista match för säsongen efter att ha säkrat avancemanget till Division 2 för två veckor sedan. När slutsignalen ljöd hade Eskilstunalaget vunnit med 3–1 mot IF Eker Örebro och ville då fira seriesegern lite extra med fyrverkerier.

Många Eskilstunabor uppmärksammade smällarna och larmade polis – men klubben hade, enligt dess ordförande Fredrik Krait, sökt tillstånd och fick fortsätta fira.

– Jag såg inte att polisen var här, men fyrverkerierna såg jag. 18 oktober har vi slutfesten, så i dag tar vi det lugnt, säger Syrianskas lagkapten Emil Skogh.

Han själv har varit i föreningen i två år och har nu alltså tagit steget upp i division 2 med Syrianska.

– Jag vet att de som är här har kämpat för det här länge. Det är jättekul för klubben och alla runt om som kämpat för det här, och för oss på planen som får vara med.

Nu är alltså säsongen över för Syrianska som säkrade avancemanget med flera matcher kvar.

– Sista matcherna har vi spelat och försökt ha kul bara. Men vi vann ju serien med elva poäng så det har ändå varit ganska lugnt, även om det har varit en spännande serie, säger Emil Skogh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!