Förra Unitedprofilen tog Irland till historiskt VM

Den tidigare Eskilstuna United-profilen Louise Quinn har skrivit historia. Under tisdagskvällen var hon med och tog sitt Irland till VM för första gången. "Allt sker av en anledning", säger Louise.

Louise Quinn och hennes Irland är klart för VM.

Louise Quinn och hennes Irland är klart för VM.

Foto: Molly Darlington/Bildbyrån

Fotboll2022-10-12 18:18

Quinn var en stor profil och publikfavorit i United under flera säsonger då hon bildade ett stentufft mittbackspar med Vaila Barsley.

Nu har hon tagit sitt Irland till VM efter segern med 1–0 i avgörande kvalet borta mot Skottland på Hampden Park i Glasgow.

– Amber Barrett gör mål, Courtney Brosnan räddar en straff, allt händer av en anledning. Tidigare matcher när vi misslyckats har bara gjort oss starkare, säger Louise Quinn till irishtimes.com efter den historiska kvällen.

För Barrett, som hoppade in och bara hade varit på planen i sex minuter när hon i 72:a satte matchens enda mål, blev det extra känslosamt. Efter hennes livs hittills största fotbollsögonblick hyllade hon de tio offren som miste livet i en explosion på en bensinmack i Creeslough förra veckan. 

Hon gick ner på knä och höll hårt i sitt svarta band runt armen.

– Båda mina grandparents är födda och uppvuxna i Creeslough. Jag tillbringade alla mina somrar i Creeslough. Jag känner människor som dog i tragedin, jag känner människor som var på platsen för tragedin. Det här målet, det här priset, denna kväll är för de tio vackra själar som dog. Det här är för Creeslough. Det här är för Donegal, säger Amber Barrett.

Louise Quinn igen:

– Amber har haft en tuff vecka, det var verkligen ledsamt för henne men du lägger det i något annat, hon la det i att få bollen i nät. Det var vackert. Tragedin är obeskrivlig men för henne var det så speciellt och förhoppningsvis kan det gå tillbaka till Donegal och ge dem lite ljus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!