Gais utslagna ur superettan

Gais åker ur superettan för första gången på 20 år.

Julius Lindberg och hans Gais får spela i division 1 nästa säsong. Arkivbild.

Fotboll2021-12-05 18:41

Det står klart efter att göteborgarna gått miste om segern i måstematchen mot Dalkurd på Gamla Ullevi. Mötet i superettans nedflyttningskval slutade 1–1, men Gais behövde efter torsdagens förlust mot Dalkurd (1–2) en vinst i kvällens returmöte för att behålla sin plats i superettan.

Därför var det ingen tröst att hemmalagets Michael Kargo lyckades kvittera till 1–1 med tio minuter kvar av ordinarie tid, i och med att resultatet stod sig matchen ut. Kvalets sammanvägda resultat blev därmed 3–2 till Dalkurd, som tar steget upp från division 1 till superettan medan Gais går motsatt väg.

Den första matchen slutade 2–1 till Dalkurd efter ett Gais-självmål i den 90:e minuten.

Även Akropolis får lämna superettan efter en kvalförlust med sammanlagt 0–3 mot Skövde.