Glädjebeskedet: Vi sänder Uniteds cup-premiär live

Alva Karlssons Eskilstuna United möter på söndag Uppsala i Svenska cupen. Matchen visas på ekuriren.se.
Alva Karlssons Eskilstuna United möter på söndag Uppsala i Svenska cupen. Matchen visas på ekuriren.se.

Här kommer ett glädjebesked till alla fotbollsälskare och Eskilstuna United-anhängare. Vi livesänder lagets första tävlingsmatch i år – det prestigeladdade cupmötet borta mot Uppsala på söndag. "Åh vad kul", säger tränaren Vaila Barsley.

Fotboll 22 februari 2023 10:08

Ni känner säkert till historien. Uniteds dåliga ekonomi gjorde att klubben inte fick någon elitlicens och tvångsnedflyttades därmed från Damallsvenskan till Elitettan inför den här säsongen. Eskilstunalagets plats togs i stället av IK Uppsala och nu möts de båda lagen i årets Svenska cupen-premiär, ett laddat möte som vi sänder direkt på ekuriren.se.

– Jag tycker det är jättekul. Hörde att det var över tusen personer som tittade på vår träningsmatch som ni visade senast. Det här är bara bra för Eskilstuna United, säger Vaila Barsley.

Eskilstuna-Kurirens sportchef Per Gillberg är också nöjd. 

– Det känns jättekul att vi får chansen att visa Uniteds första tävlingsmatch i cupen, säger Gillberg och fortsätter:

– Det ska bli spännande att se var det nya laget står efter tvångsnedflyttningen.

Under de närmaste dagarna ska hela Unitedtruppen vara på plats igen efter att flera spelare varit på olika landslagsuppdrag. Nyförvärven Kim Sundlöv och en jetlaggad Jessica Miclat har anslutit till sin nya klubb. Båda har gjort sin första träning men om de spelar i cup-premiären är osäkert. I slutet av veckan lär det bli mer klart hur Vaila Barsley mönstrar sin första tävlingsmatchelva. 

I Uppsala återfinns bland andra fjolårets Unitedspelare Elin Rombing. 

Söndagens match, som startar 15.00, kommenteras av Daniel Meisels. 

Så kan du se matchen

För att kunna se matchen behöver du vara prenumerant/kund med Premium-abonnemang. Livesport ingår inte i abonnemangsformen Bas. Har du papperstidningen är du per automatik Premiumkund, annars behövs paketet Premium Digital.

Till prenumerationssidan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa