Hällbybrunn U föll i toppmötet mot Nykvarn

Hällbybrunn U räckte inte till i toppmötet mot Nykvarn på söndagen.

Fotboll2022-09-11 19:21

Tredjeplacerade Nykvarn tog en tung skalp när man vann hemma med 4-0 (1-0) i division 4 Södermanland dam i fotboll.

- Nykvarn vinner välförtjänt efter en mindre bra insats av oss. Vi tackar de tre tjejer från flickor -08 som hjälpte oss att få ihop lag idag, tyckte Hällbybrunn U:s tränare Sara Bylund, efter matchen.

Nykvarn fick en bra start på matchen. Lisa Rydström gjorde målet, redan i sjätte minuten. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Molly Hall träff och ökade ledningen för Nykvarn.

I den 71:a minuten ökade Nora Ottosson Engrønningen ledningen ytterligare.

Till slut kom också 4-0 genom Emma Friberg som ökade Nykvarns ledning i 82:a minuten. Det fastställde slutresultatet till 4-0.

Nykvarn har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Hällbybrunn U har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Det här betyder att Hällbybrunn U slutar på andra plats.