IFK Eskilstunas drag – Superettanmittfältare skrivs in

IFK Eskilstuna fortsätter sitt samarbete med Västerås SK. Nu skrivs Anders Hellblom in på den lista över spelare som IFK kan använda i höst.

VSK-mittfältaren Anders Hellblom kan dyka upp i IFK Eskilstuna i höst.

VSK-mittfältaren Anders Hellblom kan dyka upp i IFK Eskilstuna i höst.

Foto: Kenta Jönsson

Fotboll2023-09-01 08:28

IFK Eskilstuna gör vad man kan för att rädda division 2-kontraktet i höst.

Nyligen anslöt Josef Ibrahim från Örebro Syrianska och under övergångsfönstrets sista dag stod det klart att offensive mittfältaren Anders Hellblom, 20, är tillgänglig för IFK:s matcher i höst. 

Han ansluter på lån från Västerås SK, topplag i Superettan och på väg upp i Allsvenskan, men kan fortfarande representera båda klubbarna tack vare ett samarbetsavtal.

– Vi har försökt att skapa bästa möjliga utvecklingsmiljö för varje enskild spelare. Vi har sett tidigare vad matchandet i IFK Eskilstuna har betytt för spelare som Max Larsson, Patric Åslund och Anders Hellblom, säger Kalle Karlsson, tränare i VSK, till klubbens hemsida.

Exakt hur många matcher Hellblom kan spela med IFK Eskilstuna i höst är dock inte klart. Mittfältaren kommer i första hand att träna med VSK och även användas i matchtrupper där, men kan vid vissa tillfällen även göras tillgänglig för IFK.

Redan under fjolåret gjorde den 20-årige mittfältaren 22 matcher med IFK, men har den här säsongen tillhört Västerås i Superettan där det blev 19 matcher, varav sex från start.

– Anders Hellblom är i en annan situation. Han har primärt sin matchmiljö i VSK Herr, men får nu även en möjlighet till ytterligare speltid vid utvalda tillfällen under hösten, säger Kalle Karlsson.

Däremot kan IFK inte längre nyttja mittfältaren Miguel Sandberg under hösten, han lånas i stället ut från VSK till Oskarshamn i division 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!