Tränarfrågan nära en lösning – Hedström stannar?

Efter att IFK Eskilstunas tillfälliga tränartrojka Lasse Ström, Dejan Stevanić och Emil Fritzell räddade kvar laget i tvåan har jakten på en ersättare intensifierats. Efter en tids sökande ser nu klubben ut att vara nära en lösning. "Vi hoppas ha klart med en ny tränare under veckan", säger IFK:s sportchef Axel Wärme.

IFK:s mittfältare Joel Hedström blev efter den gångna säsongen vald till årets mest värdefulla spelare i seniorlaget. Men om 19-åringen blir kvar i IFK är i dagsläget oklart.

IFK:s mittfältare Joel Hedström blev efter den gångna säsongen vald till årets mest värdefulla spelare i seniorlaget. Men om 19-åringen blir kvar i IFK är i dagsläget oklart.

Foto: Krister Rubensson

Fotboll2023-12-12 14:16

Namn som både Anders Pense och Daniel Malmlöf har varit uppe i diskussion men sedan en tid tillbaka är båda klara för andra klubbar.

Senast i raden att pekas ut som "den nye IFK-tränaren" är Kent Andersson som avslutade den senaste säsongen i Syrianska Eskilstuna tillsammans med Leif Edeborg.

Då tidningen uppmärksammade nyheten var det november månad – men inget namn har presenterats sedan dess.

Men enligt IFK Eskilstunas sportchef Axel Wärme närmar sig nu klubben en lösning på tränarfrågan.

– Det är många aspekter att väga in och ibland kan ett sådant här arbete ta lite tid. Nu är det nära i varje fall. Vi hoppas ha klart med en ny tränare under veckan.

Bland IFK-spelarna lämnade för några dagar sedan lite oväntat Gustav Jarl, 28, klubben då han skrev på för IK Viljan. Den rutinerade spelaren, med meriter från Allsvenskan, bor sedan ett par år i Strängnäs och väntar nu tillökning i familjen vilket är den enkla förklaringen till övergången.

– Gustav tyckte det var enklast att befinna sig i sin stad och det är den förklaringen jag har fått, säger Wärme.

När det gäller 19-åringarna Joel Hedström och Carl Wärme återstår det att se om de blir kvar i IFK men sportchefen är optimistisk.

– Det pågår mycket diskussioner kring dem. Men så länge vi inte hört något annat räknar vi med båda även 2024.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!