Jäder U bröt tunga sviten mot Gropptorp

Fyra raka förluster i division 6 Södermanland nordvästra herr i fotboll inför matchen.

Gropptorps IF förlorade mot Jäders IF U

Fotboll2023-10-01 14:55

Borta mot Gropptorp bröts den tuffa sviten för Jäder U. Det blev 1-4 (0-1) i matchen på söndagen.

- Idag kommer vi ihop som lag och håller oss till vår plan. Vi ägerboll och krigar i 90 minuter. Vi skapar många lägen och kan tillslut göra 4 mål, tyckte Jäder U:s tränare Jonas Martinsson, efter matchen.

Jäder U startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Leo Hoikkaniemi Kangas slog till, redan i 18:e minuten. Direkt efter pausen gjorde Gabriel Lennartsson mål och ökade lagets ledning.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Olle Jacobsson träff och reducerade åt Gropptorp. Men mer än så orkade Gropptorp inte med.

I den 70:e minuten blev Gropptorps Anton Fredriksson utvisad, och fick spela med en man mindre sista 20 minuterna.

1-3-målet kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Simon Hedman slog till och gjorde mål.

1-4-målet för Jäder U kom direkt därefter när Bewar Botani på övertid gjorde mål. 1-4-målet blev matchens sista.

Jäder U ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Gropptorp är på elfte plats.

I nästa match, lördag 7 oktober 13.00, har Gropptorp Kvicksund U borta på Kvicksunds IP A-plan, medan Jäder U spelar hemma mot Barva.