Jäder U vann – efter Simon Wigrens målkalas

Simon Wigren stod för hela fyra mål för Jäder U när laget slog Afrikansk FC på hemmaplan i division 6 Södermanland nordöstra herr i fotboll.

Jäders IF U vann mot Afrikansk FC

Fotboll2024-10-06 18:56

Till slut blev det 7-2 (2-1) till Jäder U.

Jäder U startade matchen bäst och tog ledningen. Simon Wigren gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Afrikansk FC kvitterade till 1-1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Sorie Samura på straff.

Jäder U tog ledningen på nytt i 38:e minuten, när Abdilaziz Ali Noor fick träff. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Simon Wigren träff på nytt och ökade ledningen för Jäder U.

I 63:e minuten nätade Simon Wigren, och gjorde 4-1 och fullbordade därmed sitt hattrick.

Bara fem minuter senare var det Momoh Bangura som på straff såg till att Afrikansk FC reducerade till 4-2. Men mer än så orkade Afrikansk FC inte med.

Jäder U ökade ledningen till 5-2 fem minuter senare återigen genom Simon Wigren.

I den 76:e minuten blev Afrikansk FC:s Sorie Samura utvisad, och laget fick spela med en spelare mindre sista 14 minuterna.

Med nio minuter kvar att spela ökade Jäder U ledningen genom Olof Björklid.

Afrikansk FC åkte på en utvisning I den 85:e minuten när Kabba Samura fick lämna planen.

7-2-målet kom med en minut kvar att spela, när Abdilaziz Ali Noor ännu en gång slog till och gjorde mål. 7-2-målet blev matchens sista.

Med en omgång kvar är Jäder U på sjunde plats i tabellen, medan Afrikansk FC är på tionde plats. Jäder U var elva i tabellen för elva dagar sedan, men har fått ett lyft.

Nästa motstånd för Jäder U är Järna. Lagen möts i sista omgången fredag 11 oktober 19.00 på Järna IP C1. Afrikansk FC tar sig an Stenkvista hemma lördag 12 oktober 13.00.