"Jag hoppas kunna bidra med energi"

På söndag väntar på nytt en viktig match i bottenstriden för AFC och för mittfältaren kan det bli en efterlängtad comeback.

Mittfältaren Gustav Jarl är fri från sin skada och redo för att hjälpa laget i hemmamatchen mot Sirius på söndag.

Mittfältaren Gustav Jarl är fri från sin skada och redo för att hjälpa laget i hemmamatchen mot Sirius på söndag.

Foto: Krister Rubensson

Fotboll2019-10-26 07:39

Gustav Jarl och hans AFC Eskilstuna har haft en tung säsong. Inte nog med att den otursförföljde mittfältaren missat en tredjedel av säsongens matcher på grund av skador ligger klubben, trots vinsten mot Sundvall senast, på nedflyttningsplats med två omgångar kvar.

Förra året var 24-åringen den ständige avbytaren med 16 inhopp. I år han startat i lika många och bitvis varit dominant på sin kant – när han har varit skadefri.

– Har man haft en skada är det lätt att få den igen. Sedan kan man diskutera varför det händer men jag tror att min skadehistorik handlar om många faktorer där jag måste bli bättre på att hitta en balans i det hela, säger Gustav Jarl.

Efter premiärvinsten hemma mot Göteborg höll ljumskproblem honom borta från spel i fem matcher. Under bortamatchen mot AIK i maj var han tillbaka i spel, dock var olyckan var framme igen några månader senare, i bortamatchen mot Örebro. Efter 21 minuters spel tvingades han halta av planen med högerlåret hårt lindat och kort efteråt konstaterades en muskelbristning vilket gjort att han missat de sex senaste matcherna.

Men sedan förra veckan har 24-åringen kunnat gå för fullt på träningen igen.

– Nu känns det bra och jag hoppas kunna bidra med energi på söndag mot Sirius. Det är inte rimligt att jag ska vara med från start men om det sedan handlar om att spela en minut eller en halvlek får tränarna bestämma.

Vad som händer nästa säsong för skånepågen är fortfarande oklart då han sitter på ett utgående kontrakt.

– Jag har varken pratat med AFC eller någon annan klubb. Sedan vet jag att det har varit agenter som hört av sig men det enda jag har haft fokus på är att komma tillbaka och försöka hjälpa klubben att hålla sig kvar. Men jag kan helt klart tänka mig en fortsättning i klubben.

Gustav Jarls fotbollsresa har, i jakten på speltid, gått från Helsingborg 2014 till det dåvarande Superettanlaget Assyriska och sedan via AFC United som 2017 blev AFC Eskilstuna. Klubbens första år i högsta serien missade han helt på grund av skada men har varit desto mer delaktig denna gång.

– Målet har ju hela tiden varit Allsvenskan. Det har väl tagit lite längre tid att komma hit än vad jag har hoppats på och drömt om, men det viktigaste nu är att vi spelar i Allsvenskan även 2020 och det andra vill jag inte tänka på, det blir vad det blir.

Matchen på söndag mot Sirius kan du som vanligt följa via vår liverapportering på ekuriren.se med avspark 15.00.

Ryggtavlan som hemmapubliken snart se kan igen på AFC:s högerkant. Här tackar Gustav Jarl publiken efter matchen mot hans förra klubb Helsingborg i maj – och där han passande nog blev målskytt.
Ryggtavlan som hemmapubliken snart se kan igen på AFC:s högerkant. Här tackar Gustav Jarl publiken efter matchen mot hans förra klubb Helsingborg i maj – och där han passande nog blev målskytt.
Återstående matcher

Omgång 29: 26/11 Sundsvall–Helsingborg, Kalmar–Falkenberg. 27/11 Häcken–Norrköping, AFC–Sirius, Östersund–Hammarby. 28/11 Elfsborg–Göteborg, Malmö–AIK, Djurgården–Örebro.

Omgång 30: 2/11 Helsingborg–Elfsborg, Örebro–Malmö, Falkenberg–AFC, Norrköping–Djurgården, Hammarby–Häcken, Göteborg–Östersund, AIK–Sundsvall, Sirius–Kalmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!