United förlänger med etablerad duo

Eskilstuna United jobbar intensivt med truppbygget inför den kommande säsongen. Nu är klart att en etablerad duo fortsätter i klubben ytterligare en säsong. "Jag är väldigt glad över att vi har kommit överens", säger Uniteds huvudtränare Vaila Barsley.

Alexandra Benediktsson och Astrid Larsson blir kvar i United.

Alexandra Benediktsson och Astrid Larsson blir kvar i United.

Foto: Krister Rubensson

Fotboll2023-12-20 11:26

Under tisdagskvällen gick United ut på sina sociala medier med nyheten om att Alexandra Benediktsson, 29, blir kvar i klubben ytterligare en säsong. Mittbacken, som under året gjorde tre mål på sina 22 seriematcher, blir därmed en viktig pusselbit i jakten på att klubben ska ta sig tillbaka till Damallsvenskan.

undefined
"Alex har verkligen visat vilka kvaliteter hon besitter", säger klubbens tränare Vaila Barsley om mittbacken Alexandra Benediktsson som nu är klar för ytterligare en säsong.

Under onsdagsförmiddagen kom nästa förlängning.

Lagets bästa målgörare Astrid Larsson skrev då på ett kontrakt som sträcker sig över 2024. "Asta", som hon kallas, gjorde under den gångna säsongen i Elitettan tolv mål i Unitedtröjan.

– Jag har trivs väldigt bra både i föreningen och staden och vill fortsätta vara en del av klubbens satsning på att komma tillbaka till Damallsvenskan. Jag ser fram emot 2024 på Tunavallen, säger 24-åringen till klubbens sociala medier.

undefined
"Jag har trivs väldigt bra både i föreningen och staden", säger Astrid Larsson som nu väljer att förlänga sitt avtal med United över 2024.

Unitedtränaren Vaila Barsley om klubbens nya underskrifter:

– Jag är väldigt glad över att vi har kommit överens med Alex om ett år till i United. Alex har verkligen visat vilka kvaliteter hon besitter och framförallt i slutet av säsongen. Hon kommer vara en nyckelspelare för oss nästa säsong.

– Asta har varit en nyckelspelare i år med sin flexibilitet att kunna spela på olika positioner. Utöver det har hon varit vår bästa målskytt. En spelare som alltid jobbat hårt för laget och förhoppningsvis kommer vi få se en ännu högre nivå av Asta nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!