Vaila Barsleys ersättare klar: "Tacksam för chansen"

Nu är det klart. Eskilstuna Uniteds huvudtränare Vaila Barsleys efterträdare under hennes föräldraledighet är utsedd. Det blir en intern lösning i form av kanadensaren Mark Colvin, 32.

32-åriga Mark Colvin blir Vaila Barsleys ersättare under hennes föräldraledighet.

32-åriga Mark Colvin blir Vaila Barsleys ersättare under hennes föräldraledighet.

Foto: Eskilstuna United

Fotboll2024-06-28 14:00

Sedan det blev känt att Vaila Barsley i Eskilstuna United väntar barn har klubben via annons sökt någon som kan vikariera för henne under föräldraledigheten.

Efter en del olika turer har föreningen landat i att det blir en lösning inom de egna leden.

– Vi tror mycket på att Mark Colvin kommer att göra ett bra jobb när Vaila är borta. Han kan föreningen och det är alltid en trygghet, säger Anna Arnerdal, ortdörande i United och fortsätter:

– Det har varit en process där vi jämfört olika tränare och olika typer innan valet föll på Mark.

32-åringen är sedan förra hösten huvudtränare för Eskilstuna Uniteds akademi och för klubbens F19-lag.

Colvin kommer även i fortsättningen att ha ansvar för akademiverksamheten men rollen som huvudtränare i F19 tas av Frida Viol som är assisterande just nu.

– Jag är tacksam för chansen att få leda A-laget. Jag känner djup samhörighet med United och är inställd på att jobba hårt för klubben, våra supportrar och för Eskilstuna. Jag har turen att vara omgiven av skickliga ledarkollegor och spelare och tillsammans ska vi fortsätta att bygga något bra, säger Colvin, som är på semester i Kanada, i ett pressmeddelande.

Han tillträder sitt nya jobb i mitten av juli. United har innan dess två matcher kvar innan det blir uppehåll till 11 augusti och dessa leds av assisterande tränaren Daniel Wiklund.

United möter för övrigt Bollstanäs borta under lördagen, 29 juni. Den matchen kan du se på ekuriren.se med start klockan 16.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!