Klart: Lundevall lämnar Elfsborg

Efter fem år i Elfsborg står det nu klart att den förre City-spelaren Simon Lundevall letar ny klubb.

Simon Lundevall har spelat sin sista match för Elfsborg.

Simon Lundevall har spelat sin sista match för Elfsborg.

Foto: Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2019-10-31 09:54

Mittfältaren slog igenom 2008 i Eskilstuna City och skrev året efter på för Västerås SK. Därefter har det blivit allsvenskt spel med både Gefle och nu senast Elfsborg. 

Men nu står det klart att Simon Lundevall, som sitter på ett utgående kontrakt, lämnar Boråsklubben.

– Ja, jag kommer förmodligen spela fotboll någon annanstans nästa säsong. Det har varit en tung säsong för min del. Jag har mest fått sitta på bänken samtidigt som tränaren Jimmy Thelin har valt andra lösningar. Det har helt klart varit frustrerande för jag känner att jag fortfarande har mycket kvar att ge och har heller inga skador, säger 31-åringen som numera är ensam Eskilstunakille i klubben, då både Viktor Prodell och Jesper Manns lämnat för spel i Örebro respektive Kalmar. 

– Jag och Proddan (Viktor Prodell) håller kontakten ändå trots att vi inte träffas varje dag. Men det är så fotbollen ser ut i dag och bara under mina år jag spelat för Elfsborg har jag sett många spelare komma och gå.

Du och AFC:s sportchef Nemanja Miljanovic känner varandra sedan hans tid i Elfsborg. Har han hört av sig angående din situation?

– Nej, det har han inte.

Skulle det vara intressant om klubben kom med ett förslag till nästa säsong?

– Inte just nu, känner jag. Jag vet att det finns intresse från andra klubbar men jag ska sätta mig ner med min agent (Per Jonsson) men först vill jag avsluta årets säsong. Vad som händer efter det får vi se då.

Totalt har det blivit 137 matcher och 20 mål under Lundevalls år i Elfsborg – som nu med all säkerhet blir hans sista.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!