Glädjebeskedet: Vi sänder Eskilstuna United i Elitettan

Lucia Duras har förlängt sitt kontrakt med Eskilstuna United till 2024. Det tidigare avtalet löpte ut till sommaren.
Lucia Duras har förlängt sitt kontrakt med Eskilstuna United till 2024. Det tidigare avtalet löpte ut till sommaren.

Nu är det klart. Vi har säkrat tv-rättigheterna till Eskilstuna Uniteds samtliga matcher i Elitettan kommande säsong – och cupmötet mot Brommapojkarna på lördag. "Vad roligt! Det är jättekul att vi fortsatt tv-sänds", säger Lucia Duras.

Fotboll 28 februari 2023 13:00

I fjol kunde alla Eskilstuna United-supportrar följa sitt lags allsvenska matcher på Viaplay.

Men sedan tvångsdegraderingen till Elitettan har det varit oklart hur det blir med tv-sändningar framöver då serien stått utan tv-avtal.

Fram till nu.

Nu står det klart att NTM – där Eskilstuna-Kuriren, Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren ingår – har säkrat sändningsrättigheterna till Elitettan de fyra kommande åren.

– Ett oerhört efterlängtat besked! Det är en ynnest att få erbjuda våra prenumeranter möjligheten att följa Uniteds resa under säsongen på våra sajter. Jag tror många är väldigt nyfikna på hur det ”nya” United tar sig an denna Elitettanutmaning, säger Jon Alexandersson, videochef och live tv-ansvarig på Eskilstuna-Kuriren.

Avtalet sträcker sig från årets säsong till och med 2026, vilket innebär att vi visar samtliga Eskilstuna Uniteds matcher det kommande året på våra sajter.

– Vad roligt! Det är jättekul att vi fortsatt tv-sänds trots att vi åkt ur en division och det är jättebra för damfotbollen att den fortsatt får spridning, säger Lucia Duras, som själv skrivit på ett nytt kontrakt med Eskilstuna United till 2024.

– Jag har spelat i klubben i hela mitt liv och det känns som rätt beslut nu när vi åkt ned till Elitettan. Det gör att jag tror på mer speltid och jag trivs jättebra i klubben. Så det var inga tveksamheter egentligen.

Eskilstuna-Kuriren har säkrat tv-rättigheterna i fyra säsonger, men hur många år får vi bjuda tittarna på Eskilstuna United där?

– Oj, det är svårt att säga. Vi är ett helt nytt lag som ska spela ihop oss, så det är svårt att svara på i nuläget. Men målet är att gå upp till Damallsvenskan, så förhoppningsvis för vår del blir det väl bara ett år, men vi får väl se, säger Duras.

Eskilstuna United inleder Elitettan med att möta Mallbacken på hemmaplan 1 april och första bortamatchen spelas två veckor senare, mot Trelleborg nere i Skåne.

Ytterligare ett glädjebesked för alla United-fans är att Eskilstuna-Kuriren tv-sänder svenska cupen-mötet hemma med Brommapojkarna på lördag. Den matchen startar klockan 14.00.

Så kan du se United:

För att kunna se Eskilstuna Uniteds matcher i Elitettan behöver du vara prenumerant/kund med Premium-abonnemang. Livesport ingår inte i abonnemangsformen Bas, utan du behöver paketet Premium Digital. Har du papperstidningen är du per automatik Premium-kund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa