Kullashi: "Drömscenariot är att vi blir tvåa"

Loreta Kullashi skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Eskilstuna United. Efter ett lyckat landslagsäventyr laddar hon för seriespurten.

Fotboll 12 oktober 2019 07:07

Kullashi är ett av svensk fotbolls stora framtidsnamn. Att både hon och ett annat stjärnskott i form av försvararen Matilda Plan valt att förlänga med klubben är ett styrkebesked. Nyligen skrev anfallsstjärnan Kullashi på för två nya år.

Var det ett lätt beslut?

– Det fanns intresse från andra klubbar men jag ville stanna. Jag trivs och det är en bra miljö för mig. Jag gillar "Munken" (Magnus Karlsson) som tränare och jag får mycket förtroende, säger Loreta.

Vilka klubbar visade intresse?

–  Det var några klubbar (skratt). 

Kullashi säger att det var både utländska och svenska men att hon inte vill berätta vilka.

Vad är det som gör att du tycker att "Munken" är en bra tränare?

– Jag gillar hans sätt och hur han vill att vi ska spela offensiv fotboll. Han coachar bra, är lätt att prata med ... jag gillar hans fotbollstänk.

Loreta Kullashi är i bra form igen efter en, precis som för laget, knackig vår. Vid sidan av planen har hon också hittat rätt.

– Jag trivs bra i stan och våra supportrar, Tuna 12, gillar jag. Sedan är det nära till Stockholm där mina föräldrar bor, det är skönt att kunna åka hem ibland. Jag funderar på att börja plugga snart, det är också en sak som gjorde att jag skrev på för två år. Då kan jag studera här. Vi får se vad det blir, jag har inte bestämt mig ännu men något inom ekonomi vet jag i alla fall.

I onsdags kom Loreta Kullashi till Eskilstuna igen efter ett lyckat äventyr med landslaget. Hon fick hoppa in i 82:a minuten mot både Ungern (5–0 borta) och Slovakien (7–0 på Gamla Ullevi). Mot de förstnämnda var hon inblandad i ett mål och satte själv 5–0. Mot Slovakien bjöd Loreta bland annat på en härlig soloshow men hennes avslut blev mindre lyckat.

– Jag hade lite otur och träffade gräset (skratt). Men det viktigaste var att vi vann och det var häftigt att spela inför en så stor publik (9 748), säger Kullashi och fortsätter:

– Det var superkul att få chansen att visa upp sig även om det inte blev så mycket speltid men på träningarna har jag också fått visa upp mig. Mitt mål har alltid varit att spela i landslaget så det var kul att få vara med igen.

Loreta har hittills gjort en handfull A-landskamper. I debuten (mot Sydafrika i januari 2018) blev det succé med två mål i 3–0-vinsten.

Nu laddar Kullashi för serieavslutningen med United.

–  Det är skönt att vara tillbaka i Eskilstuna. Det var roligt med landslaget men det ska bli kul att spela de sista matcherna med United och se var vi hamnar. Det är ganska spännande i tabellen.

Var slutar ni?

– Drömscenariot är att vi kommer tvåa men det blir nog tufft. Det gäller att vinna våra matcher och att ta tur med sig.

United har, med tre omgångar kvar, fem poäng upp till nuvarande tvåan Göteborg.  Söndagens motstånd  på Tunavallen, Limhamn Bunkeflo, ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med 14 och Djurgården precis under med tio.

– Det ska bli kul att spela hemma. De gör allt för att vinna så det blir en tuff match och vi får absolut inte underskatta dem. Det gäller att följa matchplanen och göra det vi ska, säger Loreta Kullashi.

Hur slutar matchen?

– Jag hoppas på vinst.

Hur många mål gör du?

– Det får vi se ...

Lisa Dahlkvist är avstängd och missar mötet med Limhamn Bunkeflo. Det öppnar för att Magnus  Karlsson kan sätta in Linn Vickius som i så fall får göra sin första allsvenska start på hemmaplan. Efter olika landslagsuppdrag träffades hela truppen igen under fredagen. United tränar även i dag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa