Lushaku har gjort sitt val – klar för allsvensk klubb

Nyligen skrev vi om att halva Allsvenskan jagade Ismet Lushaku. Nu har mittfältaren från Eskilstuna hittat sin nya klubb. "Det är en bra miljö för mig att ta nästa steg i min utveckling", säger 23-åringen som under onsdagen blev klar för IFK Norrköping.

Ismet Lushaku lämnar Varberg BoIS för spel i  IFK Norrköping.

Ismet Lushaku lämnar Varberg BoIS för spel i IFK Norrköping.

Foto: Krister Andersson

Fotboll2023-12-27 16:59

Dagarna före jul skrev vi om att flera allsvenska klubbar visade intresse för Ismet Lushaku.

– Med tanke på de klubbar som jagar honom kommer han gå vidare, det är vi helt på det klara med, sa Varbergs BoIS sportchef Thomas Askebrand till Hallands Nyheter då.

Och enligt uppgifter var mittfältaren bara detaljer från en underskrift med IFK Norrköping.

Under onsdagen blev det offentligt.

Ismet Lushaku, som de senaste två säsongerna tillhört Varberg BoIS, blir kvar i Allsvenskan och har nu skrivit på ett treårsavtal med IFK Norrköping.

23-åringen från Eskilstuna blir därmed klubbkamrat på nytt med förre AFC-målvakten Wille Jakobsson.

– Det känns jättebra och jättekul att vara här. IFK Norrköping en bra förening och det är en bra miljö för mig att ta nästa steg i min utveckling, säger Ismet Lushaku till klubbens hemsida.

Den bollskicklige innermittfältaren, som fick sin fotbollsuppfostran i IFK Eskilstuna, har nu som mål att ta sin nya klubb till den allsvenska toppen igen och kriga om Europaplatserna.

IFK Norrköpings sportchef Tony Martinsson kommenterar övergången:

– Ismet är en bolltrygg, central mittfältare som är väldigt bra på att spela mellan linjerna. Han är i en ålder där vi tror att han kan ta ytterligare steg och han kommer att höja konkurrensen. Ismet har erfarenhet, men är fortfarande ung och kan utvecklas, och passar bra in i lagbygget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!