Målfest när FC Södertälje krossade Eskilst Södra

FC Södertälje hade inga problem med Eskilst Södra i division 7 Södermanland nordöstra herr i fotboll, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-0 (2-0).

FC Södertälje vann mot Eskilstuna Södra FF

Fotboll2023-09-16 18:14

Senast lagen möttes vann Eskilst Södra med 4-3.

Snackisen var Daniel Hawsho - som gjorde hela fyra av FC Södertäljes mål.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Lukas Kas Touma 2, Lucas Akay, Adai Barsaddo och Gabriel Gourie.

Segern var FC Södertäljes fjärde på de senaste fem matcherna.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän FC Södertälje tog ledningen efter en halvtimmes spel, genom Daniel Hawsho.

Laget gjorde också 2-0 alldeles före halvtidspausen, genom Lucas Akay. Direkt efter pausen nätade Daniel Hawsho återigen och ökade FC Södertäljes ledning.

I 49:e minuten nätade Gabriel Gourie, och gjorde 4-0.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Daniel Hawsho träff och ökade ledningen för FC Södertälje och fullbordade därmed sitt hattrick.

Lukas Kas Touma gjorde dessutom 6-0 i 67:e minuten.

I den 75:e minuten ökade Lukas Kas Touma ledningen ytterligare.

Adai Barsaddo ökade FC Södertäljes ledning med knappa kvarten kvar.

Till slut kom också 9-0 genom Daniel Hawsho som ökade FC Södertäljes ledning i 82:a minuten. Det fastställde slutresultatet till 9-0.

Med två omgångar kvar är FC Södertälje på fjärde plats i tabellen, och Eskilst Södra är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 23 september. Då möter FC Södertälje Somtuna på Fröslunda IP 18.00. Eskilst Södra tar sig an Nykvarn U hemma 14.00.