Manns med i startelvan när AFC vann

Under söndagen spelade AFC den andra matchen i Svenska cupen. Resultatet blev 6–1 till AFC och hoppet om att vinna gruppen lever vidare.

Jesper Manns gjorde sin första match från start i AFC-tröjan.

Fotboll2020-03-01 18:08

AFC inledde gruppspelet med att spela 1–1 borta mot division 1-laget Karlskrona. Under söndagen gästade Syrianska Tunavallen för den andra matchen i gruppspelet. I AFC:s startelva fanns Eskilstunakillen Jesper Manns med för första gången sedan han kom till klubben.

– Det kändes kul. Jag hade mest fokus på att få en bra uppvärmning och en bra start med laget. Det var ju min första uppvärmning och min första start och jag ville bara komma in i det på rätt sätt med fokus på vad jag skulle göra och vad laget skulle göra under matchen, säger Jesper Manns.

AFC inledde matchen piggt. Med fyra minuter spelade skapade hemmalaget den första målchansen. Det var anfallaren Karim Rossi som prickade målramen efter att ha skjutit bollen på halvvolley innanför straffområdet.

Publiken behövde inte vänta så mycket längre innan målet skulle komma. I den nionde matchminuten gjorde Wilhelm Loeper 1–0 efter ett inlägg från Jesper Manns. Två minuter senare utnyttjade Samuel Nnamani Syrianska försvarets dåliga kommunikation och kunde lägga in 2–0 i öppet mål.

Loeper skulle även hinna bli tvåmålsskytt innan den första halvleken var över. Syrianskamålvakten, Abud Keriakes, var chanslös när Loeper pricksköt in en frispark till 3–0.

– Vi var inte helt nöjda i halvtid. Vi har ganska höga krav på oss själva. Det är vissa saker rent taktiskt som inte riktigt var där. Framförallt om vi tittar till första pressen som vi vill göra. Vi vill sätta en hög aggressiv press och där var vi inte tillräckligt synkade, säger AFC-tränaren Özcan Melkemichel.

Den andra halvleken inleddes likt den första. Syrianska försvaret slarvade och när målvaktens rensning studsade på Omar Jemal kunde Karim Rossi enkelt skjuta in bollen till 4–0. Efter AFC:s mål tog gästande Syrianska över matchen. Gästerna skapade flera halvchanser och kunde till slut reducera till 4–1 efter 78 minuter.

Innan matchen var över gjorde AFC 5–1 genom Rossi. Loeper skulle bli tremålsskytt när han satte dit slutresultatet 6–1. Nu väntar Malmö FF på bortaplan i en avgörande gruppfinal om vilket lag som tar sig vidare från Svenska cupens gruppspel.

– Vi ska vara smarta och utnyttja de lägen vi kommer att få. Mot Malmö behöver man vara väldigt smarta rent taktiskt. Nu har vi möjligheten och vi ska göra allt vi kan, säger Özcan Melkemichel.

Wilhelm Loeper firar efter ett av sina mål. Totalt stod mittfältaren för tre fullträffar i 6–1-segern mot Syrianska.