Mardröm för allsvenska jumbon – tappade segern

Efter nio raka förluster var allsvenska jumbon Gif Sundsvall en minut från en blytung trepoängare. Då kvitterade Mjällbys Carlos Gracia och matchen slutade 1–1.
–Oerhört surt. Riktigt jävla irriterande, säger Rasmus Lindkvist till Discovery+.

Gif Sundsvall tappade segern mot Mjällby.

Fotboll2022-09-18 17:08

Det är ingen bra sits man är i, Sundsvall. Nio raka förluster inför söndagens match borta mot Mjällby hade parkerat laget klart sist i tabellen.

Men efter att matchen på Strandvallen led mot sitt slut såg det ut att komma en rejäl strimma ljus i mörkret.

I den 78:e minuten smällde Ronaldo Damus till med ett hårt, lågt och välplacerat distansskott för 1–0. Detta efter att bara ha varit på planen i fyra minuter.

"Ska ha tre poäng"

Det såg länge ut att bli matchens enda mål, men i matchens sista minut kom kallduschen. Mjällby forcerade framåt i slutet och till slut kom kvitteringen i matchens sista minut genom Carlos Gracia, som har ett förflutet i Gif Sundsvall.

Jumbon Sundsvall har därmed sex poäng upp till nästjumbon Helsingborg som förlorade mot Malmö med 1–2. Upp till Degerfors, som spelade 1–1 mot AIK, på negativ kvalplats är det sju poäng.

– Det är surt nu för vi ska ha tre poäng med oss hem. Vi får prata ihop oss och se fram emot nästa match, säger Lindkvist.

Tredje raka för Elfsborg

Elfsborg spelade match efter match i somras – utan att vinna. Totalt blev det nio allsvenska matcher i rad utan seger.

Men när sommar blev till höst har vinden vänt. Efter att ha besegrat Malmö och Sundsvall kom Elfsborgs tredje raka seger när Sirius besegrades med 3–0.

Visserligen fick man lite hjälp av motståndarna Sirius på de två första målen, men tre poäng är tre poäng.

I 25:e minuten stod Jakob Voelkerling Persson för ett självmål när han misslyckades med att få bort ett inlägg och i stället skickade bollen rakt i mål.

Strax före paus var det dags igen när Alexander Bernhardsson smällde till bollen några meter utanför straffområdet varpå bollen letade sig upp i nättaket efter att ha styrts på en motståndarförsvarare.

Med kvarten kvar att spela utökade Sveinn Gudjohnsen till 3–0 med ett hårt skott intill bortre stolpen.