Mardrömsstarten sänkte Brøndby

Tio minuter och två insläppta mål, sedan var Brøndbys chans att ta sig till Champions Leagues gruppspel borta. Salzburg vann dubbelmötet med 4–2. Ett självmål i förlängningen mot Monaco tog Sjachtar Donetsk vidare.

Salzburgs Benjamin Sesko hoppar högt av glädje över sitt mål i fjärde minuten mot Brøndby.

Fotboll2021-08-25 23:05

Slovenen Benjamin Sesko drog till på halvvolley nära det danska målet och gjorde 1–0 för Salzburg redan i den fjärde minuten i returmötet i sista kvalomgången.

Sex minuter senare passade Brøndbys målvakt Mads Hermansen fel och Brenden Aaronson kunde utöka till 2–0, vilket just då betydde 4–1 sammanlagt i de två matcherna. Brøndby reducerade en kvart in i andra halvlek, genom Andreas Maxsø, men närmare än så kom aldrig de regerande danska mästarna.

Salzburg är därmed klart för gruppspelet i Champions League.

Sjachtar Donetsk vann den första matchen borta mot Monaco med 1–0. Men i hemmamatchen var det franska laget starkast inledningsvis. Wissam Bin Yadder slog till två gånger om i första halvlek innan Sjachtar Donetsks inhoppare Marlos gjorde 1–2 i den 74:e minuten. Monaco hade flera mycket bra målchanser i slutet av matchen, men den gick till förlängning.

Med sex minuter kvar av tilläggstiden slog Sjachtars Mychailo Mudryk ett inlägg som tog på Monacos Ruben Aguilar och styrdes in i mål. Det ukrainska laget höll undan de sista minuterna och tog Champions League-platsen.

Sheriff Tiraspol slog förra veckan Dinamo Zagreb med 3–0 hemma. Bortamötet blev mållöst och Sheriff är därmed klart för avancemang, som första moldaviska lag någonsin.

På torsdagen lottas Champions League-gruppspelet och första omgången spelas den 14 och 15 september.