Mariefred kryssade mot Hällbybrunn

I halvtid ledde Hällbybrunn matchen på hemmaplan i division 5 Södermanland herr i fotboll mot Mariefred med 2-0.

Hällbybrunns IF spelade lika mot IFK Mariefred

Fotboll2024-07-05 20:57

Men i andra halvlek jobbade sig Mariefred in i matchen, och kvitterade till slut. Matchen slutade 2-2.

- Det är surt med 1 poäng efter att vi varit mycket bättre än Mariefred första halvleken. Nu tar vi uppehåll men får ta med oss den halvleken till nästa match efter ledigheten, kommenterade Hällbybrunns tränare Emil Lindblom.

Det betyder att Mariefred gick obesegrade från planen för sjunde matchen i följd.

Det var Hällbybrunns fjärde match i rad utan seger.

Hällbybrunn fick en bra start på matchen. Tobias Högmo gjorde målet, redan i 16:e minuten.

Laget gjorde också 2-0 i slutet av första halvleken, genom Robin Högberg. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Mauritz Wrangel och reducerade åt Mariefred.

I den 73:e minuten kvitterade Henrik Lärnestad för Mariefred. Det fastställde slutresultatet till 2-2.

I den 80:e minuten fick Hällbybrunn Jimmy Heimann utvisad, och laget fick spela de sista tio minuterna med en spelare mindre.

Det här var Hällbybrunns fjärde oavgjorda match den här säsongen.

Hällbybrunn stannar därmed på åttonde plats, och Mariefred på andra plats, i tabellen.

I nästa match möter Hällbybrunn Södertälje borta och Mariefred möter Södertälje FF borta. Båda matcherna spelas fredag 9 augusti 19.30.