Marockos match skjuts upp efter jordbävningen

Marockos kvalmatch till Afrikanska mästerskapen, mot Liberia, skjuts upp på grund av jordbävningen som skördat mer än 1 000 människoliv.

Marockos VM-lag inför bronsmatchen mot Kroatien, som man förlorade. Nu blir det ingen match mot Liberia på grund av jordbävningen.

Marockos VM-lag inför bronsmatchen mot Kroatien, som man förlorade. Nu blir det ingen match mot Liberia på grund av jordbävningen.

Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Fotboll2023-09-09 18:51

Matchen skulle ha spelats i Agadir i kväll. Det är oklart när matchen ska spelas. Marocko, som skrällde och gick till VM-semifinal i Qatar i fjol, är redan klart för Afrikanska mästerskapen i Elfenbenskusten i januari.

Gambias fotbollslandslag befann sig i Marrakech, inför söndagens kvalmatch mot Kongo, under jordbävningen.

– Det kändes som det höll på i evigheter. Det var skrämmande. Väggarna skakade och saker föll ner från väggar och tak. När det stannade av rusade jag för att kolla att de andra i laget också lämnat sina rum, säger förbundskaptenen Tom Saintfiet.

Alla undkom utan skador.

Gambia har problem med sin hemmaarena och kvalmatchen mot Kongo är därför planerad att spelas i Marrakech i Marocko på söndagen. Inga beslut är ännu tagna om matchen kan genomföras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!