Marsjö Byle tog kommandot från start mot Standard

Marsjö Byle hade greppet från start i matchen i division 6 Södermanland nordvästra herr i fotboll mot Standard på torsdagen.

Marsjö-Byle GoIF vann mot IK Standard

Marsjö-Byle GoIF vann mot IK Standard

Foto: Montage

Fotboll2023-06-22 21:06

Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 3-1 (2-1) hemma på Voith Arena.

- Segern var riktigt skön! Kanske säsongens bästa match som vi levererade. Killarna tog ansvar för varandra ute på planen. Vi ledde med 2-0 efter mål av Johan Lind på frispark, sedan gjorde Fenan tvåan. Men Standard kom upp med vissa farligheter och de gjorde 2-1 på en frispark. I andra var det mycket kamp och vilja, men kändes inte riktigt farligt förutom en räddning som Mattias räddade med en benparad. Martin Edlund avslutade målskyttet till 3-1 som även blev slutresultatet. Vi som stab vill lyfta fram hela laget denna kväll, kommenterade Marsjö Byles tränare Jimmy.

Standards ledare Anton Carlsson tyckte så här om matchen:

- En otroligt märklig match där det svänger mycket. Vi kommer inte alls upp i nivå och brister i kvalitet mot ett lag som hotar mycket med långa bollar i djupet. Dock blir det två frisparkar de gör mål på vilket vi inte hade så mycket att göra åt, otroligt välplacerade med kraft. Otroligt bittert resultat men det är bara att komma igen!

Marsjö Byle fick en bra start på matchen. Johan Lind gjorde målet, redan i åttonde minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter en dryg halvtimmes spel, genom Fenan Mehari Weldetsion.

Standard reducerade till 2-1 alldeles före halvtidspausen, genom Adam Larsson. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Martin Edlund träff och ökade ledningen för Marsjö Byle. 3-1-målet blev matchens sista.

Marsjö Byle har två segrar, en oavgjord och två förluster och 8-13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Standard har två vinster och tre förluster och 8-14 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Standard är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Marsjö Byle är BK Sport. Lagen möts fredag 30 juni 19.00 på Ekängens IP. Standard tar sig an Kurdtuna hemma lördag 1 juli 15.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!