Milanello i dag: Zlatan tillbaka i kollektiv träning

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i kollektiv träning med Milan. Italienska medier spekulerar nu i att han kan vara aktuell för en sensationell comeback redan på fredag. Då spelar Milan mot Torino hemma på San Siro.

Zlatan Ibrahimovic tränade med övriga i laget på Milans träningsanläggning i dag. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic tränade med övriga i laget på Milans träningsanläggning i dag. Arkivbild.

Foto: Antonio Calanni

Fotboll2023-02-07 17:56

På sitt officiella Twitterkonto lade Ibrahimovic på tisdagen ut bilder från träningen på träningsanläggningen Milanello utanför Milano.

Bilderna visar hur 41-åringen springer, skjuter och deltar i olika träningsmoment.

Enligt sajten calciomercato.com såg Ibrahimovic skarp ut och fullt och helt återställd efter det långa skade- och rehabiliteringsuppehållet efter korsbandsoperationen för 260 dagar sedan.

Milan är inne i en mindre kris efter tre raka förluster i Serie A och står bara på en seger på de åtta senaste matcherna, samtliga tävlingar inkluderade. Den regerande mästarklubben har rasat ned till sjätte plats i ligan, men det är jämnt i toppen bakom ledande Napoli och en Champions League-plats till hösten finns inom räckhåll.

Tränaren Stefano Pioli valde i förra veckan att inte ta med Ibrahimovic i vårens trupp till Champions League.

Milan inleder åttondelsfinalspelet i nästa vecka, mot Tottenham.

Ibrahimovic behöver matchas i gång försiktigt. Italienska medier utesluter inte att han kan få göra ett kortare inhopp redan på fredag.

Landslagets förbundskapten Janne Andersson har upprepade gånger sagt att en Ibrahimovic i matchform fortfarande är aktuell för landslaget.

Den 24 mars inleder Sverige EM-kvalet mot Belgien och tre dagar senare väntar Azerbajdzjan. Båda matcherna spelas på Friends arena.

Andersson tar ut EM-kvaltruppen den 15 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!