Missräkning på Kulusevskis födelsedag

Det blev inte tre poäng i födelsedagspresent för Dejan Kulusevski. Svensken fick inleda sin 21:a födelsedag på bänken när Juventus spelade 1–1 borta mot Fiorentina.

Dejan Kulusevski. Arkivbild.

Fotboll2021-04-25 17:05

Det började knackigt för Juventus när Fiorentina gjorde 1–0 från straffpunkten genom Dusan Vlahovic i 29:e minuten. Serben slog till med en vacker "Panenka-straff" vilket lurade Juventus målvakt Wojciech Szczęsny.

Fiorentina behöll ledningen halvleken ut och till andra halvlek valde Andrea Pirlo att gratulera Kulusevski på födelsedagen genom att byta in honom mot Leonardo Bonucci. Juventus tränare satte även in anfallaren Alvaro Morata.

Ett klokt val. Morata hann bara vara på planen i en halv minut innan han knorrade in kvitteringen med vänsterfoten.

När matchen tickade mot sitt slut var det Juventus som stod för det mesta av bollrullandet. Bland annat hade Kulusevski ett inlägg i 84:e minuten som Cristiano Ronaldo var en hårsmån från att sätta pannan till. I stället missade portugisen bollen och det blev inspark.

Juventus fortsatta offensiva försök resulterade inte i några mål och matchen slutade 1–1.

Samtidigt vann Inter med 1–0 mot Verona och toppar Serie A på 79 poäng och nu ska det mycket till om laget tappar greppet om scudetton. Inter är 13 poäng före Milan som dock har en match mindre spelad.