Nyförvärvet ser fram emot "Munkens" ledarskap

Eskilstuna Uniteds nyförvärv Anna Oscarsson hade ingen bra relation till Linköpings tränare Olof Unogård. Det berättar hon i en stor intervju i Sportbladet.

Anna Oscarsson spelar numera för Magnus "Munken" Karlsson (mitten). Infälld till vänster Linköpings Olof Unogård, med vilken Oscarsson hade en frostig relation.

Anna Oscarsson spelar numera för Magnus "Munken" Karlsson (mitten). Infälld till vänster Linköpings Olof Unogård, med vilken Oscarsson hade en frostig relation.

Foto: TT (montage)

Fotboll2019-11-02 11:19

Landslagsmeriterade Anna Oscarsson lämnade nyligen Linköping för spel i Eskilstuna United. Något vi tidigare har rapporterat om. Nu berättar hon i Sportbladet att en stor anledning var relationen till Linköpingstränaren Olof Unogård, som hon menar har haft en "kränkande kommunikation".

– Jag har vid flertal tillfällen känt mig nedtryckt i kommunikationen, säger Anna Oscarsson till Sportbladet.

I intervjun berättar hon att beslutet att lämna Linköping togs redan i somras. Hon ser ljust på sin framtid i Eskilstuna och tror att Unitedtränaren Magnus "Munken" Karlssons ledarstil kommer få henne att utvecklas.

– För mig är det otroligt viktigt med en bra tränare för att  utvecklas och må bra. Ett elitidrottsledarskap handlar om så mycket mer än det rent idrottsliga, det gäller att få spelare och aktiva att må bra för att kunna prestera på topp. Jag hoppas att ”Munkens” ledarskap ska utveckla mig optimalt, säger hon till Sportbladet.

Olof Unogård i Linköping medger att det har skurit sig mellan honom och Anna Oscarsson. Han anser dock inte att kommunikationen från hans sida har varit kränkande.

– Jag vet vilka samtal hon hänvisar till. Spontant känns det som ett överdrivet språkbruk om jag ska vara ärlig. Både jag och Anna är personer med starka viljor, vi vill mycket med fotbollen och det kan krocka vilket det gjort ett flertal gånger. I vissa relationer blir brinntiden ibland förbrukad. Den senaste tiden har vi inte ens haft en relation, säger han till Sportbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!