Rashkajs Kosovo föll mot Tjeckien

Anel Rashkaj hade en tung höst med AFC Eskilstuna och i veckan blev det klart att han lämnar klubben. Under torsdagen kom nästa nederlag för mittfältaren då Kosovo föll borta mot Tjeckien i EM-kvalet.

Kosovos Anel Rashkaj deppar i bakgrunden.

Fotboll2019-11-15 14:28

Under torsdagskvällen vann England med hela 7–0 mot Montenegro och blev därmed klart för EM. I samma grupp vann Tjecken hemma mot Anel Rashkajs Kosovo med 2–1, vilket innebär att även Tjeckien är klara för slutspelet.

I Kosovo var AFC Eskilstunas förre mittfältare Anel Rashkaj med från start och redan efter 15 minuters spel noterades han sig för en varning. Efter 0–0 i halvtid byttes mittfältaren ut.

Fyra minuter in i andra halvleken var dock glädje stor då Kosovo tog ledningen på nick genom Sheffield Wednesday-anfallaren Atdhe Nuhiu. Det gjorde att laget tillfälligt avancerade förbi Tjecken i tabellen.

Men med drygt tio minuter senare kvitterade hemmalaget och i den 79:e minuten, efter en intensiv press, satte Tjeckien segermålet 2–1. Med en match kvar i grupp A får Kosovo, som efter förlusten har fyra poäng upp till tvåan Tjecken, sikta på att ta sig till EM via slutspelet i Nations League.

Och var AFC:s förre lagkapten Anel Rashkaj spelar nästa år är fortfarande oklart.