Seger för Eskilstuna Babylon mot Nykvarn

Eskilstuna Babylon tog ett tidigt grepp om matchen i division 5 Södermanland herr i fotboll på hemmaplan mot Nykvarn på lördagen.

Eskilstuna Babylon IF vann mot Nykvarns SK

Eskilstuna Babylon IF vann mot Nykvarns SK

Foto: Montage

Fotboll2022-10-15 15:06

Laget vann med 2-1 efter att alla mål gjorts under första halvlek.

- Inte vår bästa match men laget gör en kollektiv insats och ser till att vi vinner. Vi hade bud på flera mål men sätter inte våra chanser. När vi väl får igång spelet så är det svårt att stoppa oss. Vi saknade dessutom en hel del spelare. Laget gör ändå en stabil insats och jag är nöjd sett över säsongen och att vi nu tar steget upp till division 4, kommenterade Eskilstuna Babylons tränare Karle Slewa.

Segermålet för Eskilstuna Babylon stod Nael Ghazi Shabo för efter 41 minuter.

Nykvarn tog en tidig ledning. Linus Björk slog till, redan i 19:e minuten.

Eskilstuna Babylon kvitterade till 1-1 i 39:e minuten, genom Nael Ghazi Shabo.

Eskilstuna Babylon tog också ledningen strax före halvtidsvilan, ännu en gång genom Nael Ghazi Shabo. Ghazi Shabo fullbordade därmed Eskilstuna Babylons vändning. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för Eskilstuna Babylon med 2-1.

Eskilstuna Babylon har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Nykvarn har en vinst och fyra förluster. Det här var Eskilstuna Babylons femte uddamålsseger den här säsongen.

Resultaten i sista omgången betyder att Eskilstuna Babylon slutar på andra plats i tabellen, och Nykvarn på nionde plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!