Seger för Hällbybrunn mot Avesta

Hällbybrunn vann hemmamatchen mot Avesta på lördagen.

Hällbybrunns IF vann mot Avesta AIK

Fotboll2022-08-27 17:04

Detta trots att Avesta knappade in på Hällbybrunns halvtidsledning, 3-0, efter en uppryckning i andra halvlek. Matchen i division 2 mellersta Svealand dam slutade 3-1 till Hällbybrunn.

- En viktig och skön seger där vi är det klart bättre laget. Vi gör en bra första halvlek och tre fina mål. I den andra halvleken skapar vi flera bra målchanser och kunde ha gjort något mer mål. Hela laget står för en bra insats, tyckte Hällbybrunns lagledare Sara Bylund, efter matchen.

Hällbybrunn gjorde första målet. Hanna Wilkens gjorde målet, redan i 24:e minuten.

Hällbybrunn ökade också ledningen till 2-0 i 27:e minuten, genom Nora Hammar.

Direkt därefter var det Amilia Bylund som såg till att Hällbybrunn ökade ledningen på nytt, till 3-0. Reduceringen till 3-1 kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Elin Zöllner Wohlfart gjorde mål för Avesta. Men mer än så orkade Avesta inte med.

Hällbybrunn har en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Avesta har två vinster och tre förluster.

Hällbybrunn stannar därmed på sjätte plats, och Avesta på åttonde plats, i tabellen.

Söndag 4 september 13.00 spelar Hällbybrunn borta mot Gideonsberg 2.