Seger för Verdandi i toppmötet med Eskilst Södra

Verdandi tog en tung seger på hemmaplan mot Eskilst Södra i toppmötet i division 7 Södermanland norra herr i fotboll på onsdagen.

Fotboll2022-06-22 20:53

Matchen slutade 2-1.

- Vi hade koll på hur Södra kommer spela matchen men vi är inte alls påkopplade i starten och får 0-1 i första minuten. Efter total Södra dominans första 20 minuterna kommer vi sakta in i vårt spel och får in 1-1. Sedan är det en relativt jämn drabbning hela andra halvlek, chanser åt båda håll och vi lyckas sätta en av våra vilket också blir matchens sista. Slutet blir grinigt från Södras håll och ostskivorna börjar hagla rätt tätt. Jag är stolt över viljan och inställningen hos grabbarna, starkt att resa sig i underläge och vinna i en jämn kamp. Vår målvakt Glenn gör en hel del svettiga räddningar, så lite extra plus där men annars är det en laginsats som bär frukt. 1-2 och 2-1 verkar vara säsongens melodi och det är jobbigt med pulsen till och från men så länge pumpen slår och vi vinner är jag nöjd, tyckte Verdandis tränare Jani Eränen, efter matchen.

Det betyder att Verdandi gick obesegrade från planen för sjätte matchen i följd.

Verdandi har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Eskilst Södra har två vinster och tre förluster. Det här var Verdandis fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Verdandi ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Eskilst Södra ligger på tredje plats.

I nästa omgång har Verdandi Kurdtuna borta på Ekängens IP, fredag 1 juli 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!