Sportchefen om tränarfrågan: "Vi förhandlar"

Efter att AFC Eskilstuna åkte ur Allsvenskan har både tränare och spelare lämnat Tunavallen på löpande band. Senast i raden är målvakten Ole Söderberg, mittbacken Sandro Tsveiba och lagkaptenen Anel Rashkaj.

Fotboll 12 november 2019 15:25

– Ole och Sandro ville röra på sig. Sedan är det klart att Anel inte heller stannar då han var rädd att förlora sin landslagsplats med Kosovo vid spel i Superettan, säger sportchefen Nemanja Miljanovic.

Nyligen fick AFC besked om att även Denni Avdic och Kadir Hodzic lämnar klubben och två som det fortfarande är oklart med är Daniel Miljanovic och sommarvärvningen Dmitry Zhuravlev. Daniel har varit utlånad från Elfsborg och där förs diskussioner mellan klubbarna om en förlängning samtidigt som AFC i dagsläget inte har bestämt sig om de vill förlänga avtalet med Dmitry, som ännu inte gjort några minuter för a-laget. 

Däremot är de muntligt överens med den ukrainske målvakten Igor Levchenko plus att de hoppas på att Gustav Jarl skriver på ett nytt avtal. 

När det gäller tränarfrågan är klubben i gång med att sondera terrängen, som det så fint heter. Men det kan också bli Nemanja själv som tar över när laget drar igång den 10 januari, då det är han som har lett lagets träningar sedan den litauiska tränarduon lämnade Eskilstuna.

– Ja, det är inte helt uteslutet. Vi får helt enkelt se vilket som blir den bästa lösningen men vi förhandlar med en del tränare där vi väntar på svar inom snar framtid. 

– Vi har även som mål att lyfta upp spelare från egna leden nästa år. Ismet Lushaku gjorde stora framsteg under året och förhoppningsvis är det någon annan som tar liknande kliv nästa säsong. Men prio nu är att vi måste vi hitta några etablerade spelare som kan hjälpa oss omgående, säger Miljanovic.

Och en av de erfarna spelarna som AFC spanar lite extra på är Norrbys anfallare Richard Yarsuvat som sitter på ett utgående kontrakt. 27-åringen, som varit aktuell för AFC tidigare, har gjort 33 mål i Superettan de senaste tre åren.

– Jag har pratat med hans agent Jonas Svensson och än så länge är det en öppen fråga. Men det känns som att han helst vill prova spel utomlands.

För lagets del handlar det nu om årets sista träningar innan de går på julledigt (25 november). Men innan dess ska laget möta division 1-laget Vasalund på Skytteholm på torsdag.

Där ska de ska titta närmare på de vitryska provspelarna Nikita Patsko och Yuri Lavets (från Arsenal Dzershinsk). Vidare kommer flera division 1-spelare att visa upp sig: Ibrahim Habib (Karslund), Viacheslav Koidan (Sandviken), Sebastian Younan (Arameiska-Syrianska), Isak Abrahamsson (IFK Luleå)och Alexander Ceganjac (Elfsborg U19).

Utöver dessa kommer Eskilstunakillarna Mohamed Wahap (IFK Eskilstuna) och Tarik Resic (AFC Eskilstuna U19) att testas. 

Kontraktsläget i AFC

Som det ser ut nu är följande tolv spelare under kontrakt: Wille Jakobsson (mv), Hossin Lagoun (mv), Adnan Kojic, Adnan Catic, Jesper Björkman, Pontus Rödin, Robert Åstedt, Wilhelm Loeper, Ismet Lushaku, Mamadou Kouyate, Jacob Lackéll och Samuel Nnamani. 

Målvakten Hossin Lagoun och mittfältaren Mamadou Kouyate, har under hösten varit utlånade till division 1-klubbarna Vasalund respektive Boden. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Nyförvärvet inför BP – "Kommer såklart försöka vända den negativa trenden"

Nyförvärvet inför BP – "Kommer såklart försöka vända den negativa trenden"

Målfest när IFK besegrade bottenkonkurrenten

Målfest när IFK besegrade bottenkonkurrenten

Chansfattig match när United förlorade mot "Bajen": "Blir bara halvfarligt när vi forcerar"

Chansfattig match när United förlorade mot "Bajen": "Blir bara halvfarligt när vi forcerar"
Fotboll

Frispark gav Hammarby tre poäng

Frispark gav Hammarby tre poäng

United förlorade mot Hammarby – vi liverapporterade

United förlorade mot Hammarby – vi liverapporterade
Visa fler