Stjärnan stannar i United till 2022

Eskilstuna Uniteds lagbygge till nästa år rullar på framgångsrikt. Nu har landslagsstjärnan Ayinde Halimatu tackat ja till ett långtidskontrakt.

Landslagsstjärnan från Nigeria, Ayinde Halimatu, har skrivit på för tre nya år med Eskilstuna United.

Landslagsstjärnan från Nigeria, Ayinde Halimatu, har skrivit på för tre nya år med Eskilstuna United.

Foto: Jon Alexandersson

Fotboll2019-11-05 11:35

Eskilstuna United var kanske bäst av alla lagen den senare delen av hösten i Damallsvenskan.

Spelet föll på plats och laget presterade både framåt och bakåt.

Att spelarna i klubben trivs med tillvaron fortsätter vi dessutom få bevis på. Tidigare har unga stjärnor som Loreta Kullashi och Matilda Plan skrivit flerårskontrakt.

Nu har ytterligare några viktiga kuggar bestämt sig för att stanna.

– Vår filosofi handlar om att vi vill ha kontinuitet och att spelarna skriver längre avtal med oss, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.

Han kan nu glädja sig åt att världsspelaren från Nigeria, Ayinde Halimatu, trivs så bra i Eskilstuna att hon vill spela för United i minst tre år framåt.

– Väldigt kul. Hon har varit enormt duktig sedan hon kom till oss, säger Munken på frågan om Halimatus framtid i klubben.

United har även flera spelare ur årets trupp som är på gång att förlänga. Plus att något eller några ytterligare nyförvärv är på ingång.

.– Vi får se vad som händer senare i veckan eller början av nästa, säger Munken lite hemlighetsfullt.

En annan spelare som nu dessutom är tillbaka och tränar med United igen är mittfältaren Elin Rombing som den gångna säsongen varit utlånad till seriekonkurrenten KIF Örebro och gjort bra ifrån sig där.

– Elin kör med oss den närmaste månaden och sedan ska vi ta ett beslut. Hon har varit duktig och fått spela mycket i Örebro, berättar Unitedtränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!