Sverige hyllas: "Ett av världens snabbaste lag"

Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson hyllar Sverige inför landskampen i Melbourne.
–Vi möter ett av världens snabbaste och längsta lag, säger han.

Australiens förbundskapten Tony Gustavsson inför landskampen mot Sverige.

Australiens förbundskapten Tony Gustavsson inför landskampen mot Sverige.

Foto: Emma Gyllestad/TT

Fotboll2022-11-11 15:57

Tidigt lördag morgon svensk tid tar Australien emot Sverige i Melbourne. En viktig match i uppladdningen inför nästa års VM som spelas i Australien och Nya Zeeland.

– För oss själva handlar det om att vi är nyfikna att ta reda på hur vi står oss mot ett topprankat lag. Utåt sett är det bra om vi kan vinna och skapa intresse för VM nästa år, men ännu viktigare är att vi kan visa vilka vi är, säger Tony Gustavsson på en presskonferens.

Både Gustavsson och den svenske förbundskaptenen Peter Gerhardsson konstaterar att Sverige och Australien är två väldigt lika lag. Det gäller både i vilka klubbar spelarna finns i men också i spelstil.

– De vill gärna pressa väldigt aggressivt, vi vill pressa. De har väldigt bra djupledsspel, vi har bra djupledsspel. De är bra på fasta situationer, vi är bra på fasta situationer. Det kommer att bli väldigt mycket intressanta matcher i matchen, konstaterar Gustavsson.

I den svenska truppen har frågan hur spelarna klarar av tidsomställningen på kort tid varit viktig. Även i Australiens lag spelar många i Europa, men just tidsomställningen är ingen stor grej, säger Gustavsson.

– Våra spelare har mångårig erfarenhet av att göra det här och jag är sjukt imponerad av hur de klarar av det. Tittar man på träningen i dag så ser man absolut inga trötta huvuden eller trötta ben därute.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!