Talangen Rödlund klar för IFK Eskilstuna

Jonny Rödlund var en skicklig mittfältare en gång i tiden. Hans 18-årige son Hugo beskrivs också som en jättetalang. Nu är Västeråskillen klar för IFK Eskilstuna.

Fotboll 8 november 2019 13:26

IFK Eskilstuna gick som bekant upp i division 2 under hösten.

Nu har klubben landat sitt första nyförvärv inför återkomsten i tvåan.

Det handlar om 18-årige vänsterfotade mittfältstalangen Hugo Östlund Rödlund som närmast kommer från Enköpings SK men som även har ett förflutet i Västerås SK.

– Jag fick ett enormt bra och seriöst intryck av IFK och ser fram mot att spela med dem. Klubben och tränarna verkar vilja framåt och det är en anledning till att jag skrivit på, säger Hugo som svarade för hela åtta mål och tio assist i tvåan för Enköping.

– Jag hade en bra säsong även om vi som lag kämpade i botten av tabellen. Men vi fixade kontraktet till slut och det var skönt.

Tycker du namnet Rödlund klingar bekant så stämmer det. Hugo är son till Jonny Rödlund som bland annat var ungdomsproffs i Manchester United och blev svensk mästare med IFK Norrköping 1989.

– Pappa har betytt jättemycket för mig så här långt i karriären. Han finns alltid där och stöttar i alla lägen. En väldigt bra pappa, helt enkelt och han säger att vi är ganska lika på plan. Förutom att han var bättre, enligt honom själv, säger Hugo och skrattar.

IFK Eskilstunatränaren Andreas Fröjdfeldt är mycket nöjd med påskriften från Östlund Rödlund som sträcker sig över två år.

– Hugo är en jättefin spelare som är på väg mot ett stort genombrott. Jag tror alla gånger han kan ta nästa kliv i karriären i IFK, säger Fröjdfeldt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

AFC börjar borta – möter Göteborgslag i Superettanpremiären ✓Anfallaren presenterad

AFC börjar borta – möter Göteborgslag i Superettanpremiären ✓Anfallaren presenterad

A-landslagsdebut för Rogic – lämnar United och är klar för ny klubb: "Kom som en chock"

A-landslagsdebut för Rogic – lämnar United och är klar för ny klubb: "Kom som en chock"
Visa fler
Ämnen du kan följa