Telge United och Hällbybrunn kryssade efter svängig match

Telge United tog emot Hällbybrunn hemma på Södertälje Fotbollsarena på lördagen.

Telge United FF spelade lika mot Hällbybrunns IF

Fotboll2023-09-16 14:57

I första halvlek var det Hällbybrunn som tog greppet om matchen, med en 1-0-ledning. Men i andra halvlek kom Telge United in i matchen. Laget hämtade i kapp underläget, och matchen i division 2 östra Svealand dam slutade 2-2.

- Alla poäng är viktiga, lite surt att tappa ledningen men sett till hela matchen är det nog ett rättvist resultat, kommenterade Hällbybrunns lagledare Sara Bylund.

Hällbybrunn tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Linnéa Johansson. Direkt efter pausen slog Ellinor Brink till och ökade Hällbybrunns ledning.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Elin Sköld och reducerade åt Telge United.

I den 75:e minuten kvitterade Elin Sköld för Telge United. Det fastställde slutresultatet till 2-2.

Telge United har en seger, två oavgjorda och två förluster och 7-8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hällbybrunn har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 6-7 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Telge United på nionde plats i tabellen, och Hällbybrunn är på tionde plats.

Hällbybrunn tar sig an Rågsved i nästa match hemma lördag 23 september 15.00.