Tio provspelare visade upp sig på Skytteholm

Den vitryska duon Nikita Patsko, 23, och Yuri Lovets, 22, samt den talangfulle 19-årige mittbacken Isak Abrahamsson från IFK Luleå – det kan mycket väl bli AFC Eskilstunas nästa nyförvärv inför Superettansäsongen 2020.

Fotboll 14 november 2019 19:52

Patsko och Lovets, som båda kan användas på offensiva kantpositioner, gjorde bra ifrån sig under torsdagens träningsmatch mot Vasalund på Skytteholms IP i Solna. AFC spelade på sin tidigare hemmaarena och matchen, som kan ha varit klubbens sista för säsongen, hade fokus på att syna en del provspelare.

AFC startade med Jesper Björkman och Pontus Rödin som mittbackspar och utöver de ställde laget upp med fem av de tio provspelarna från start. Efter 45 minuter var ställningen 0–0 och när matchen var över hade Vasalund vunnit med 1–0 på ett självmål av en AFC-försvarare.

– Det var svårspelat då det var ganska mycket vatten på plan och Vasalund, som är ett fysiskt bra lag med många intressanta spelare, gjorde det bra, säger sportchefen och den tillfällige tränaren Nemanja Miljanovic.

– Alla provspelare skötte sig bra men de vitryska spelarna var de som stack ut mest tillsammans med Isak som tidigare provspelat allsvenska för Östersund. Men förhoppningen är att vi kan få till ytterligare en match innan vi tar ledigt.

Så startade AFC

Wille Jakobsson – Wilhelm Loeper, Jesper Björkman, Pontus Rödin, Nikita Patsko (provspelare) – Yuri Lovets (provspelare), Viacheslav Koidan (provspelare) –  Daniel Miljanovic, Sylvester Simba (provspelare), Samuel Nnamani – Alexandar Ceganjac (provspelare).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Sebastian Larssons bekännelse: "Det är mest ångesttankar"

Sebastian Larssons bekännelse: "Det är mest ångesttankar"