Tränarprofilen klar för favoritklubben

Daniel Wiklund har varit AIK-are sedan barnsben. Nu är han klar som tränare i storklubben. "En chans man bara får en gång i livet".

Daniel Wiklund har fått jobb i sin favoritförening.

Daniel Wiklund har fått jobb i sin favoritförening.

Foto: Anders Nilsson

Fotboll2019-11-20 17:00

Wiklund har anställts som tränare för AIK:s P19-lag som lirar i pojkallsvenskan.

– Fantastiskt roligt. Det är ett enormt ansvar som jag lägger på mig själv. Alla matcher jag sett genom åren och alla spelare ... jag har varit på Råsunda, sett derbyn ... Man gör alltid sitt bästa men nu blir det ytterligare en dimension när man kommer in i klubben som är min egen, säger Wiklund och fortsätter: 

– Alla har ett favoritband, favoritlag eller något annat. Nu blir jag en del av min favoritorganisation som jag följt  och beundrat. Det är väldigt speciellt. 

Den 46-årige Eskilstunabon, som har högsta tränarutbildningen Uefa Pro, tillträder sin nya tjänst 1 januari.

– AIK är en av Sveriges största klubbar på många sätt. Det blir en spännande uppgift, oerhört inspirerande och ett ansvar att förvalta.Det här en chans man bara får en gång i livet. Det är otroligt kul att få vara en del av det här, säger Wiklund.

Han inledde tränarkarriären i Köpings U19-lag och fortsatte med klubbens seniorer innan det blev flytt till Eskilstunalaget City. Därifrån gick resan till Åtvidaberg som han förde upp i Allsvenskan. Men väl i högsta serien fick han sparken efter tre matcher. Wiklund återvände till City som han då förde upp i division 1. För några år sedan var han assisterande tränare till Viktor Eriksson i Eskilstuna United. Wiklund har sedan stöttat en del klubbar och är med och tar fram tränarutbildningsmaterial för Svenska Fotbollförbundet. Han jobbar nu på Rekarnegymnasiets som fotbollsinstruktör och lärare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!