Tredje raka nollan för AFC – skrek efter straff

AFC Eskilstuna höll sin tredje raka nolla och med drygt tio minuter kvar hemma mot Gais vinkade AFC-spelarna febrilt efter straff. "Den tar ju på hans hand", säger Karim Mammar efter 0–0.

Karim Mammar är steget före Gaiskaptenen August Wängberg.

Karim Mammar är steget före Gaiskaptenen August Wängberg.

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Fotboll2021-04-25 18:21

Det blev en ganska jämn Superettanmatch med få riktigt heta chanser. I 79:e minuten, efter en hörna, spelade Victor Fors fram Karim Mammar i straffområdet. Den sistnämnde drog till med vänstern och bollen träffade Boris Lumbanas arm. På tv-bilder ser det ut som om armen åker ut från kroppen.

– Den tar ju på hans hand, det erkänner domaren men det är inte tillräckligt för att det ska bli straff. Det är synd ... hade vi fått straff där hade vi nog vunnit den här matchen, säger Karim Mammar. 

– Alla spelarna som var i närheten säger att den är solklar på handen och domaren ser det. Men sedan är det den där bedömningen, man vet aldrig. Utifrån sidan här är det omöjligt för oss att se men spelarna säger att det är straff, säger tränaren Özcan Melkemichel. 

Efter 0–0 mot Västerås och 3–0 mot Akropolis blev det alltså 0–0 mot Gais som inte heller har släppt in något mål i årets seriespel. Under söndagens match i Eskilstuna skapade lagen ett par bra lägen var men de båda målvakterna hade inga större bekymmer att fånga bollen.

– Det är två lag som satsar på omställningar, det går fort och det är mycket anfall men det är för lite kvalitet i boxen. Det handlade mest om att något lag skulle ta ledningen men det blev inte av, säger Karim Mammar.

Du låter besviken?

– Jag är jättebesviken. Jag ville ha mycket mer boll, jag kom med så många löpningar på kanten och fick så lite boll. Speciellt i andra halvlek.

Ännu en gång gjorde AFC en försvarsmässigt bra insats.

– Vi är ju stabila bakåt, alla offrar sig och gör ett jävla tufft jobb. Vi förtjänade ett bättre resultat idag men det är bara att jobba vidare. Vi har fått en godkänd start på serien och vi är med i toppen efter tre matcher, säger Mammar. 

Gais startade med den förre City- och AFC-anfallaren Michael Kargbo och Aiham Ousou som lirade i AFC förra året. Ousou höll ihop försvaret bra och Kargbo hade ett fint läge när han avslutade nära målet vid den bortre stolpen men Joshua Wicks räddade.

AFC-laget: Joshua Wicks – Pontus Rödin, Rasmus Wikström, Robin Tihi – Jesper Manns, Ismet Lushaku (York Rafael 77), Ibrahim Blati Touré (Kazuki Takahashi 57), Marwan Baze (Chidi Omeje 77), Karim Mammar – Viktor Götesson (Victor Fors 77), Ashley Coffey (Alexander Ahl Holmström 57).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!