Triangeln presenterar nytt tränarteam

Division 1-laget Triangeln har hittat ersättarna till Joakim Helgstrand som lämnat tränaruppdraget.

Triangeln kunde i början på veckan presentera ett nytt tränarteam.

Triangeln kunde i början på veckan presentera ett nytt tränarteam.

Foto: Arkivbild

Fotboll2019-10-23 20:58

Sedan en tid har det varit klart att Joakim Helgstrand lämnar Triangeln efter fem år som huvudtränare. När klubben hade spelarråd i början på veckan presenterades ett, till viss del, nytt tränarteam.

Niklas Bohm, som senast tränade BK Sport i division 3, tar över som ny huvudtränare och vid hans sida kommer Triangelns målvaktstränare Sandra Nilsson att få ett större ansvar. Med i ledarorganisationen finns även fysioterapeuten Micaela Wivallius. 

Men det kommer att presenteras fler.

– Vi presenterar något namn till i tränarteamet inom kort, men det är glädjande att Niklas är klar för oss. Han är känd av våra äldre spelare sedan tidigare och kommer in med nya ögon och tankar. Det blir som en nystart där teamet har planeringsansvar för både A-och U-lag, säger klubbens ordförande Dick Hansson.

Triangeln verkar också få behålla i stort sett samma trupp till nästa säsong samtidigt som samarbetet med Eskilstuna United fortsätter.

– I år har vi haft ett låneavtal med Sofia Paulsson och Cornelia Baldi Sundelius som gjort det bra. Jag tänker mig att det blir ett motsvarande upplägg om vi hittar några spännande spelare men det får vi diskutera först när United har spelat klart säsongen och sätter sin trupp inför 2020, säger Hansson.

Vad är en rimlig målsättning för Triangeln kommande säsong?

– Det kändes som att vi växte in mer och mer i division 1 under året. Så till nästa år vill vi etablera oss fastare där.

Klubben kommer under november att ha provträningar och någon testmatch för att titta närmare på tänkbara nyförvärv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!