Underläge i halvtid - då vände Gillberga-Lista och vann

Hemmalaget Nykvarn U hade greppet i halvtid och ledde med 2-1 i division 7 Södermanland nordöstra herr i fotboll.

Nykvarns SK U förlorade mot Gillberga-Lista IF

Fotboll2023-06-25 14:08

Men Gillberga-Lista vände på matchen och vann till slut med 3-2. Stor matchhjälte blev Nils Hård Af Segerstad, med sitt 3-2-mål på tilläggstid.

Segern var Gillberga-Listas fjärde på de senaste fem matcherna.

Nykvarn U tog en tidig ledning. Mikael Korpela gjorde målet, redan i nionde minuten.

Gillberga-Lista kvitterade till 1-1 i 34:e minuten, när Liam Selling hittade rätt.

Nykvarn U tog ledningen alldeles före halvtidspausen, genom William Kotilainen. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Nils Hård Af Segerstad och kvitterade för Gillberga-Lista.

Det matchavgörande målet kom på tilläggstid, när Nils Hård Af Segerstad på nytt slog till och gjorde 2-3 för Gillberga-Lista. Hård Af Segerstad fullbordade därmed Gillberga-Listas vändning.

Det här var Gillberga-Listas andra uddamålsseger.

Resultatet innebär att Nykvarn U ligger kvar på andra plats och Gillberga-Lista på femte plats i tabellen.

Lagen möts igen på Hallstavallen, lördag 1 juli 13.00.