United värvar landslagsmeriterad back

Eskilstuna United har gjort klart med sitt första nyförvärv. 23-åriga Anna Oscarsson, med flera landskamper på sin meritlista, ansluter från Linköping.

Eskilstuna United bygger inför säsongen 2020.

Eskilstuna United bygger inför säsongen 2020.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2019-10-31 16:06

Högerbacken Oscarsson kommer från Visby och har FC Gute som moderklubb. Hon har redan hunnit göra flera säsonger i Damallsvenskan och debuterade i högsta serien för Jitex redan 2014. Därefter blev det spel med Hammarby från säsongen 2015 till sommaren 2017 då hon lämnade för Linköping. Hos östgötaklubben har Anna spelat 20 av 22 matcher i de senaste två säsongerna, i fjol var samtliga från start och i år fick hon starta i 18. Oscarsson har hittills spelat fem A-, 13 U23-, 34 U19- och 17 U17-landskamper för Sverige.

Nu ska hon alltså fortsätta karriären i United. Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

– Jag vill vara i en miljö där jag känner att jag kan ta nya steg i utvecklingen. Jag är imponerad av hur Eskilstuna spelar och känner att det passar mig med offensivt tänk och mycket fart. Plus att jag fått en bra bild av "Munken" (Magnus Karlsson) som tränare. Jag ska flytta till Eskilstuna, jag vill vara på plats, så att säga. Men jag har inte hunnit kolla efter boende ännu, säger Anna i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt nöjd med att vi lyckats knyta Anna till Eskilstuna United. Hon är ung men med erfarenhet och med ambitioner att ta ett steg till i sin karriär. Hon har egenskaper vi letat efter; tänker främst på löpviljan och hennes löpstyrka i djupled. En bra balans mellan offensiva och defensiva färdigheter ger oss en ökad flexibilitet i spelet, säger "Munken" Karlsson.

Landslagsmeriterade Anna Oscarsson har skrivit på för United.
Landslagsmeriterade Anna Oscarsson har skrivit på för United.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!