Wolters jätteparad i slutsekunderna räddade AFC

Med bara sekunder kvar gjorde Nick Wolters en jätteparad och räddade oavgjort för sitt AFC Eskilstuna. "Det är alltid trevligt att göra en sådan räddning", säger han och ler efter 2–2 hemma mot Superettankollegan Västerås SK.

AFC-målvakten Nick Wolters gjorde flera fina räddningar mot Västerås.

AFC-målvakten Nick Wolters gjorde flera fina räddningar mot Västerås.

Foto: Johan Petersson

Fotboll2022-03-19 19:18

Under lördagens träningsmatch på Tunavallen gjorde Nick Wolters åtminstone fem riktigt fina räddningar. 

– Det gick bra och jag är nöjd med min insats men jag vet också vad jag kan och jag kan fortfarande steppa upp. Det blir kanske nödvändigt under säsongen, säger Wolters.

Den sista paraden när det bara var sekunder kvar av stopptiden när AFC-keepern gjorde en sanslös reflexräddning kom på en nick efter hörna.

– Det är alltid kul att göra en sådan räddning. Du fixar en poäng, även om vi inte spelade om poäng i dag, men jag hade gärna varit utan den räddningen om vi vunnit.

AFC tog ledningen i den 29:e minuten genom Amar Muhsin efter ett fint anfall där Sadmir Zekovic stod för den målgivande passningen.

– Det var snyggt spel. Sadmir får med sig bollen, vi känner varandra såpass väl så jag vet att han kommer sticka in den så det är bara att löpa och avsluta i bortre. Det var skönt att få in den, vi tränade faktiskt exakt på de avsluten i går så det hände inte av en slump, säger Muhsin som blev överlycklig och sprang ut mot ena tornhuset och firade med bland andra AFC-profilen Johan Skyttberg.  

– När man gör mål blir man glad, säger Amar och ler.  

I 39:e minuten kvitterade VSK genom Max Larsson och i 70:e kom 2–1 på ett självmål. Anton Ekeroth lyfte in bollen i straffområdet och en bortaspelares misslyckade rensning gjorde att den hamnade i nätmaskorna. Gästerna jagade en kvittering och i 89:e minuten kom 2–2 när Dusan Jajic nickade in en hörna. 

– Vi startade inte dåligt men ändå inte bra och under sista halvtimmen, eller kanske sista 25 minuterna, tappade vi matchen helt och fick fyra fem chanser mot oss. Det var väldigt onödigt. Vi kom ur positionerna och gjorde saker vi inte pratat om och till slut lyckades de kvittera. Det var inte bra men vi kan inte klaga på 2–2 just nu och förhoppningsvis händer det inte när det är tävlingsmatch, säger Nick Wolters.

– Vi gör två mål, släpper in två. Det där i slutet är synd men jag vet inte om vi förtjänade att vinna. Vi måste höja oss, vi kan mycket bättre tycker jag både offensivt och defensivt, säger Amar Muhsin.

AFC hade ytterligare ett par bollar inne men blev avblåst för offsides i en match där det delades ut en rad gula kort åt båda hållen.

För Eskilstuna väntar nu genrep borta mot IFK Norrköping på lördag.

– Ska bli kul att möta ett allsvenskt lag och mäta sig med dom, säger Amar Muhsin. 

Provspelaren Rasmus Wendt fick hoppa in med kvarten kvar i ett AFC som, likt gästerna, gjorde flera byten. I 76:e minuten kom Eskilstunasonen Viktor Prodell in för sitt VSK. 

Så startade AFC: Nick Wolters – Jesper Manns, Lucas Larsen, Mikael Marques, Karim Mammar – Aliyu Yakubu, Ishak Shamoun, York Rafael – Sadmir Zekovic, Amar Muhsin, Viktor Götesson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!