Franska trean tackar norska fysion

Émilien Jacquelin glömde staven på vallen, den norska fysioterapeuten försökte räcka honom en ny, men lyckades inte.

Ändå var det norrmannens insats som Jacquelin hyllade direkt efter sitt brons.

Han var så snäll, jag vill verkligen tacka honom, säger Jacquelin.

20 februari 2020 18:20

Émilien Jacquelin har precis tagit sin andra medalj under skidskytte-VM i Antholz: ett brons i singelmixedstafetten efter en dramatisk upplösning. Den nye franska stjärnan, som tog sin första VM-medalj när han vann jaktstarten i söndags, glömde staven på skjutvallen efter att han med felfritt skytte i sista skjutningen precis lyckats ta sig förbi svenske Sebastian Samuelsson upp på en tredjeplats.

På podiet strax före presskonferensen drar igång är bland det första som kommer ur fransmannen något oväntat ett stort tack till den norska fysioterapeut som – nästan – lyckades räcka honom en ny stav.

Jag vet inte riktigt vad som hände, jag glömde den ena, eller så tappade jag den, det var en galen situation. Och den norska fysion var så snäll som försökte hjälpa mig, säger Jacquelin.

"Stor familj"

Han lyckades alltså inte fånga den där staven, som den norska fysion försökte sträcka ut direkt efter skjutvallen. Men för Émilien Jacquelin var själva händelsen ett bevis på det han gillar så mycket med sporten:

Det är som vi ofta säger. Vi är som en stor familj inom skidskyttet. Självklart finns det stor rivalitet mellan Norge och Frankrike men det är på ett bra sätt. Jag vill verkligen tacka honom, säger han.

Jacquelin fick ganska snart en stav från sin egen tränare och tappade inte speciellt mycket tid. Dessutom var Samuelsson för långt bakom för att kunna utmana om bronset.

Sverige hörde sig för hos juryn för att kolla om Jacquelins miss med staven var något regelbrott, vilket det inte sågs som.

"Blir fantastiskt"

På tal om rivaliteten mellan Norge och Frankrike väntar en av VM:s höjdpunkter på lördag när stafetterna avgörs. På herrsidan ser det mesta på förhand ut att handla just om dessa nationer.

Jag älskar skidskytte, jag älskar att se det på tv – jag kollade på distansloppet på tv och det var helt otroligt med kampen mellan Forucade och Bø. Det kommer bli fantastiskt, helt klart, säger Jacquelin.

TT: Vilka är favoriter?

Oj, jag vet inte. Det är svårt. Om du kollar på resultaten över säsongen så är vi nummer ett, men jag vet att Norge alltid är så starka i stafetter.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marie Carlsson/TT