Fredrik Eriksson tvåa i rallycupen

I helgen avgjordes den näst sista tävlingen i Svenska rallycupen. Då blev det mycket lokalt i topp med bland annat Hälleforsnäs Fredrik Eriksson och Kristoffer Nordlund som slutade tvåa.

16 september 2019 11:18

Hälleforsnäs Fredrik Eriksson med Kristoffer Nordlund lyckades bli tvåa i den näst sista tävlingen i Svenska rallycupen i Tierp. Tävlingen var förlagd till Tierps Arena där också första och sista sträckan kördes helt på asfalt. Totalt skulle 6 specialsträckor avverkas under dagen som utmanade och höll det 124 ekipagen starka startfältet otroligt jämt. Vinnare före Fredrik i sin VW Golf i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen blev Nyköpingsbröderna Hampus och Pontus Jakobsson i Toyota Corolla. Fredrik och Kristoffer laddade på och fick till en fin tävling i Tierp då både noter, bil och Fredriks egna körning var på topp.

– Jakobsson ser väl ut att vara klar vinnare totalt i cupen, men vi har ju avancerat mot vad vi presterade i våras, säger Fredrik Eriksson som ändå är nöjd med tävlingen.

Lite längre ner i samma klass kom Eskilstuna MKs Robert Eriksson med Jens Thapper på en elfteplats i sin Renault Clio R3. Totalsegrare för dagen från Nyköping blev Christoffer Haglund med Jens Jakobsson i Ford Fiesta R5. Christoffer som hade en tuff uppgift med att hålla tvåan Stig Andervang i Mitsubishi bakom sig. Segermarginalen blev 6,2 sekunder ner till Stig och ytterligare 2 sekunder fick läggas till totaltrean Anton Eriksson från Sundsvall. Kampen om den totala cupen tätnar inför finalen i Skänninges Marknadsnatta i slutet av oktober.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pierre Skytt