Perseus efter succéloppet i Dublin: "Är löjligt stark"

Nu har han gjort det igen. Under söndagen krossade Perseus Karlström världseliten under World Race Walking Tour i Dublin och slog till med den bästa tiden som någonsin noterats i december månad på 20 kilometer. "Känslan jag hade idag vill man ha i varje lopp", säger den 33-årige gångaren från Eskilstuna.

Perseus Karlström från Eskilstuna slog under söndagen till med världens snabbaste lopp på 20 kilometer i december månad.

Perseus Karlström från Eskilstuna slog under söndagen till med världens snabbaste lopp på 20 kilometer i december månad.

Foto: Bildbyrån

Friidrott2023-12-18 10:03

Efter ett händelserikt år har Perseus Karlström återhämtat sig väl och kommit i gång med förberedelserna inför kommande säsong.

Under söndagen ställde gångaren upp på 20-kilometerstävlingen i Dublin som ingår i World Race Walking Tour – en tävling som svensken vann 2022.

De tre inledande kilometerna höll Karlström en stabil fart men allteftersom ökade han takten där resten av loppet gick strax under fyra minuter per kilometer. Mexikanen Riccardo Ortiz hängde med i drygt tio kilometer men sedan handlade allt bara om 33-åringen från Eskilstuna Friidrottsförening.

Karlström vann loppet med en och en halv minut före Mexikos Noel Ali Chama.

– Det var helt otroligt. Jag är löjligt stark från grundträningen nu och eftersom jag hade en bra känsla tryckte jag på tidigt i loppet. Det är bara andningen som inte hänger med då eftersom jag inte har någon specifik snabbhetsträning än, men det var inte jobbigt i benen, säger Karlström till sajten Svensk Friidrott.

Segertiden blev 1.18,39 vilket är hans tredje bästa tid i karriären.

Det svenska rekordet från silverloppet vid VM i Budapest i augusti på 1.17,39 är såklart vassare. Men tiden, som noterades under söndagen, är den bästa som någonsin noterats i december månad vilket lovar gott inför OS-säsongen 2024. 

– Känslan jag hade idag (läs söndag) vill man ha i varje lopp, men det är sällsynt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!